:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 21. 22:30

Digitális LG TV beépített MPEG-2 kódolóval

Az LG Electronics és az izraeli VisionTech ma bejelentették, hogy az LG terveiben szereplő digitális TV-készülékekbe a VisionTech "Kfir" nevű MPEG-2 kódoló chipjét építi, ezzel képessé téve a készülékeket a valósidejű digitális képrögzítésre. A chip mindössze egy 64 Mbit-es SDRAM modult igényel a működéshez.

A Kfir (kisoroszlán) MPEG-2 kódoló és az LG Electronics saját HD-1 MPEG-2 dekódoló chipjének beépítésével a televíziókészülékek mindeféle külső videomagnó vagy más eszköz egyidőben képesek majd műsort felvenni és lejátszani nélkül. Az első TV-készülékek 2001 első negyedévében készülnek majd el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.