Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 26. 08:37

Kezdő linuxosoknak szól a Xandros Desktop 4.0

A Windows-mentesítő Xandros Server 1.0 után most megjelent a Xandros asztali Linux-disztribúciójának, a Xandros Desktopnak is a legújabb, 4.0 verziószámú asztali változata, amelyet kifejezetten a kezdő linuxosoknak fejleszttek ki a Windows leváltására. A Xandros 18 hónapja nem adott ki új asztali Linuxot.

HIRDETÉS

[HWSW] A Windows-mentesítő Xandros Server 1.0 után most megjelent a Xandros asztali Linux-disztribúciójának, a Xandros Desktopnak is a legújabb, 4.0 verziószámú asztali változata, amelyet kifejezetten a kezdő linuxosoknak fejleszttek ki a Windows leváltására. A Xandros 18 hónapja nem adott ki új asztali Linuxot.

A Debian 3.1-re épülő operációs rendszer számos olyan segédprogramot tartalmaz, amely leegyszerűsíti a Windowsról történő áttérést, például az NTFS for Linuxot, amellyel írhatók és olvashatók a Microsoft NTFS fájlrendszerű lemezek, vagy a Progession Desktopot, amely képes egy Windows-alapú gépről átmigrálni a felhasználói beállításokat, beleértve az e-maileket vagy akár az asztal háttérképét is.

A Xandros 4.0 tartalmazza emellett a WINE-technológiára épülő Crossover Office-t is, amely lehetővé teszi a Windowsra készült programok használatát anélkül, hogy ehhez egy emulátorra és a Microsoft Windows valamelyik kiadásának egy legális példányára lenne szükség. Amint a nevéből is kitűnik, a Crossover Office-t elsősorban a Microsoft népszerű irodai szoftvercsomagjának linuxos futtatására fejlesztették ki és optimalizálták.

A termékből egyelőre csak az otthoni felhasználóknak szánt Home Edition érhető el 39,99 dolláros áron, a Windows-kompatibilitást biztosító komponenseket is tartalmazó Premium csomagért azonban már 79,99 dollárt kell fizetni. Szeptemberben egy vállalati verzió is napvilágot lát majd, amely támogatja a többprocesszoros környezetet, valamint a Active Directoryt is, ezt egy központi vállalati menedzsment-megoldással is ellátták.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 12:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.