Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 26. 00:12

Készül az ATI olcsó DirectX 10 gyorsítója

Az ATI-hoz közei források szerint a vállalat a jövő tavaszi CeBIT-en már minden termékkategóriában tud DirectX 10 gyorsítást kínáló megoldást kínálni, beleértve a noteszgépeket és a chipkészletbe integrált grafikus vezérlőket is.

HIRDETÉS

[HWSW] Az ATI-hoz közei források szerint a vállalat a jövő tavaszi CeBIT-en már minden termékkategóriában tud DirectX 10 gyorsítást kínáló megoldást kínálni, beleértve a noteszgépeket és a chipkészletbe integrált grafikus vezérlőket is.

Korábban már lapunk hasábjain is esett szó az R600 kódnevű videochipről, amely nemrég ment próbagyártásba, innentől kezdve azonban még hónapok eltelhetnek a kereskedelmi megjelenésig, ahogy a vállalat mérnökei javítják a hibákat és finomhangolják a gyártási folyamatot a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Óriási szerencsével az R600 akár már az ősszel a boltokban lehet.

Az R600 már egységes shader architektúrára épül, ami azt jelenti, hogy a pixel és vertex shaderek végrehajtására azonos felépítésű futószalagok állnak majd rendelkezésre, szám szerint összesen 64. A pletykák szerint az R600 órajele meghaladja majd a 650 MHz-et és már GDDR4 memóriákat is támogatni fog. Az R600 előtt azonban még várható egy új csúcskategóriás videochip az ATI-tól, a Radeon X1900XTX frissített, finomhangolt, magasabb órajelű és nagyobb teljesítményű változata.

Az R600 mellett közben elkezdtek szállingózni az első hírek az ATI alsó-közép kategóriás chipjéről, az RS700-ról is, amely szintén teljes DirectX 10 gyorsítást kínál és egységes shader architektúrára épül, noha nyilvánvalóan kevesebb shader futószalagot tartalmaz és valószínűleg az órajele is alacsonyabb lesz mint az R600-é. Minden bizonnyal az RS700 adja majd az alaplapi chipkészletbe integrált megoldás alapját is. A pletykák szerint az RS700 és a ráépülő integrált megoldás is bemutatkozhat a CeBIT-en, bár forgalomba valószínűleg csak később kerülnek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 20:52

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.