Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Készül az ATI olcsó DirectX 10 gyorsítója

Bodnár Ádám, 2006. június 26. 00:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az ATI-hoz közei források szerint a vállalat a jövő tavaszi CeBIT-en már minden termékkategóriában tud DirectX 10 gyorsítást kínáló megoldást kínálni, beleértve a noteszgépeket és a chipkészletbe integrált grafikus vezérlőket is.

[HWSW] Az ATI-hoz közei források szerint a vállalat a jövő tavaszi CeBIT-en már minden termékkategóriában tud DirectX 10 gyorsítást kínáló megoldást kínálni, beleértve a noteszgépeket és a chipkészletbe integrált grafikus vezérlőket is.

Korábban már lapunk hasábjain is esett szó az R600 kódnevű videochipről, amely nemrég ment próbagyártásba, innentől kezdve azonban még hónapok eltelhetnek a kereskedelmi megjelenésig, ahogy a vállalat mérnökei javítják a hibákat és finomhangolják a gyártási folyamatot a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Óriási szerencsével az R600 akár már az ősszel a boltokban lehet.

Az R600 már egységes shader architektúrára épül, ami azt jelenti, hogy a pixel és vertex shaderek végrehajtására azonos felépítésű futószalagok állnak majd rendelkezésre, szám szerint összesen 64. A pletykák szerint az R600 órajele meghaladja majd a 650 MHz-et és már GDDR4 memóriákat is támogatni fog. Az R600 előtt azonban még várható egy új csúcskategóriás videochip az ATI-tól, a Radeon X1900XTX frissített, finomhangolt, magasabb órajelű és nagyobb teljesítményű változata.

Az R600 mellett közben elkezdtek szállingózni az első hírek az ATI alsó-közép kategóriás chipjéről, az RS700-ról is, amely szintén teljes DirectX 10 gyorsítást kínál és egységes shader architektúrára épül, noha nyilvánvalóan kevesebb shader futószalagot tartalmaz és valószínűleg az órajele is alacsonyabb lesz mint az R600-é. Minden bizonnyal az RS700 adja majd az alaplapi chipkészletbe integrált megoldás alapját is. A pletykák szerint az RS700 és a ráépülő integrált megoldás is bemutatkozhat a CeBIT-en, bár forgalomba valószínűleg csak később kerülnek.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.