Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 21. 11:02

Váratlanul elhagyta a Microsoftot a Windows Live marketing-felelőse

Szokatlan körülmények között távozott a Microsofttól Martin Taylor, akit márciusban neveztek ki az MSN és a Windows Live szolgáltatások marketing-vezetőjévé. Taylor 13 éve dolgozott a remondi cégnél, korábban a Windowst és Linuxot összehasonlító Get the facts kampányt vezette és Steve Ballmer elnök-vezérigazgató személyes tanácsadója volt. Nehéz volt megválnunk Martintól -- mondta az eset kapcsán a Microsoft egyik szóvivője, aki nem kívánt a vezető távozásával kapcsolatos további kérdésekre válaszolni.

[HWSW] Szokatlan körülmények között távozott a Microsofttól Martin Taylor, akit márciusban neveztek ki az MSN és a Windows Live szolgáltatások marketing-vezetőjévé. Taylor 13 éve dolgozott a remondi cégnél, korábban a Windowst és Linuxot összehasonlító "Get the facts" kampányt vezette és Steve Ballmer elnök-vezérigazgató személyes tanácsadója volt. "Nehéz volt megválnunk Martintól" -- mondta az eset kapcsán a Microsoft egyik szóvivője, aki nem kívánt a vezető távozásával kapcsolatos további kérdésekre válaszolni.

Taylor távozása hirtelen és váratlan volt, erre utal legalábbis, hogy a Windows Live Messenger megjelenése kapcsán kiadott sajtóközleményben még nyilatkozik. A hírek szerint a Microsoft hétfőre számos sajtóinterjút szervezett a vezetőnek a Windows Live Messenger és az egész Live stratégia kapcsán, amelyeket aztán hirtelen lemondtak. A Taylor vállalati e-mail címére küldött levelek már kézbesítetlenül visszapattannak és a szakember telefonon elérhetetlen -- állítják amerikai informatikai lapok.

Szakértők és elemzők szerint Taylor távozásának körülményei azért is furcsák, mert a vezetői változásokat a Microsoftnál mindig meg szokták indokolni, a cég most azonban határozottan elzárkózott attól, hogy kiadjon bármilyen információt. Egyes találgatások szerint Taylornak azért kellett távoznia a Microsofttól, mert összekülönbözött közvetlen felettesével, az Ask.com keresőtől nemrégiben leigazolt Steve Berkowitzcal, akit április végén az MSN online üzletág vezetőjévé neveztek ki.

Az elkövetkező hónapok során Windows Live szolgáltatások egész garmadája várható a Microsofttól, az igazi "gőzhenger" azonban jövő januárban, a Vista érkezésekor indul majd be. A Windows Live olyan internetes megoldásokat tömörít majd, amelyekkel a remondi cég a Google és a Yahoo népszerű szolgáltatásaira kíván alternatívát nyújtani. A már bejelentett Live termékek (pl. Messenger, Search, Virtual Earth) mellett olyan újdonságok várhatók, mint az Orkuthoz vagy iWiw-hez hasonló kapcsolati háló, a böngészőben tárolt kedvencek megosztására alkalmas Live Favorites, a Live Mobile Search mobil kereső, vagy a fájlok internetes tárolását lehetővé tevő Live Storage.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról