Szerző: Ady Krisztián

2006. június 21. 10:31

Szeptemberben érkezik a Panasonic első digitális tükörreflexes fényképezőgépe

A Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. egy hónap múlva, július 22-én kezdi meg az első cserélhető objektíves tükörreflexes (single-lens reflex  SLR) digitális fényképezőgépének árusítását. A DMC-L1-es modell itthon szeptermbertől lesz elérhető, egyelőre ismeretlen áron. A Lumix terméksorozatba tartozó készülékben ugyanaz a Live MOS technológia található meg, mint az Olympus nemrég debütált speciális kamerájában. Ennek oka, hogy a két vállalat közös fejlesztésekkel jelenik meg ebben a piaci szegmensben.

[HWSW] A Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. egy hónap múlva, július 22-én kezdi meg az első cserélhető objektíves tükörreflexes (single-lens reflex – SLR) digitális fényképezőgépének árusítását. A DMC-L1-es modell itthon szeptermbertől lesz elérhető, egyelőre ismeretlen áron. A Lumix terméksorozatba tartozó készülékben ugyanaz a Live MOS technológia található meg, mint az Olympus nemrég debütált speciális kamerájában. Ennek oka, hogy a két vállalat közös fejlesztésekkel jelenik meg ebben a piaci szegmensben.

A Panasonic modellje többé-kevésbé hasonlít az Olympus korábban bemutatott E-330-as készülékére, mely a digitális tükörreflexes fényképezőgépek között elsőként tartalmazott kihajtható, élő képet biztosító LCD-kijelzőt. A két gép főbb paraméterei is teljesen megegyeznek.

A DMC-L1 kezelése és külseje az analóg gépekéhez lesz hasonlatos. A vázra épített zársebesség-szabályozó és az új LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50mm/F2.8-3.5 objektívre -- mely beépített MEGA O.I.S. képstabilizátorral is rendelkezik -- szerelt rekeszgyűrű megkülönbözteti a DMC-L1 modellt a hagyományos digitális SLR fényképezőgépektől. A DMC-L1-et 2,5 hüvelykes, nagy felbontású LCD-kijelzővel látták el, mely az új képérzékelőnek köszönhetően valós idejű képet biztosít, és Live View funkcióval is rendelkezik. Ez a funkció a képet közvetlenül az érzékelőről jeleníti meg az LCD-kijelzőn, és elérhető automata- és manuális élességállítás esetén is.


Panasonic Lumix DMC-L1

Az L1-ben használt 4/3 hüvelykes, 7,5 millió pixeles Live MOS érzékelő keveset fogyaszt, de kiváló érzékenységű, melyet a legújabb Venus Engine III képfeldolgozó áramkör egészít ki. A cserélhető objektíves megoldás miatt a gépbe jutó port ultrahangos szűrő távolítja el a szenzorról. A "rekesz" gomb lenyomásával a mélységélesség is egyszerűen ellenőrizhető.

A Venus Engine III a képzajt is képes csökkenteni a digitális tükörreflexes fényképezőgépektől elvárható mértékben, de a fényképezőgép reakcióidejét is javítja, rövid zárközt tesz lehetővé, valamint támogatja a nagyteljesítményű sorozatfelvétel készítést. A lényegesen feljavult teljesítmény ellenére a Venus Engine III energiaigénye csupán 80 százaléka a Venus Engine II-ének.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról