Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 15. 14:07

Hazai helyközi járatokra szóló buszjegy is vásárolható már mobiltelefonon

A Volánbusz és a T-Mobile együttműködésének köszönhetően június 15-től a mobilszolgáltató ügyfelei ezentúl számos helyközi buszjáratra mobiltelefonnal is megvásárolhatják teljes árú jegyüket.

[HWSW] A Volánbusz és a T-Mobile együttműködésének köszönhetően június 15-től a mobilszolgáltató ügyfelei ezentúl számos helyközi buszjáratra mobiltelefonnal is megvásárolhatják teljes árú jegyüket.

A jegyek a www.volanbusz.hu weboldalon és mobiltelefonon, WAP-on keresztül is megvásárolhatók, és a havi mobilszámlával, illetve az elektronikusan feltölthető m-com egyenleggel fizethetők ki. A vásárlás során az utazó kiválaszthatja a jegyek számát, a járatot, illetve bécsi járatok esetén az igénybe vehető kedvezmény típusát is. A vásárlást követően az utas mobiljára SMS-ben érkeznek meg a foglalás részletei (járat, jegytípus, indulás időpont, érkezési időpont) és a kód, mely az utazáshoz szükséges: az utas ennek birtokában a gépjárművezetőtől veheti át a jegyét, legkésőbb az indulás előtt 10 perccel.

A jelenlegi törvényi szabályozás miatt a kedvezményes belföldi menetjegyek ilyen módon nem értékesíthetők, így a Budapest-Győr, Budapest-Eger és Budapest-Veszprém között közlekedő egyes gyorsjáratokra csak helyközi teljes árú menetjegyeket, a Budapest-Bécs között közlekedő járatokra viszont teljes árú és kedvezményes menetjegyeket egyaránt lehet vásárolni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról