:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 15. 12:21

Webes fotóalbumot mutatott be a Google

A Google elindította Picasa Web Albums nevű fotóalbum-szolgáltatásának tesztverzióját, amely lehetővé teszi a Picasa ingyenes fotószerkesztő program felhasználóinak, hogy képeiket feltöltsék egy internetes albumba, így megmutathatják azokat barátaiknak, családtagjaiknak. A Picasa Web Albums 250 megabájt ingyenes tárhelyet bocsát minden felhasználó rendelkezésére, de évi 25 dollár megfizetése mellett ez akár 6 gigabájtra is bővíthető.

[HWSW] A Google elindította Picasa Web Albums nevű fotóalbum-szolgáltatásának tesztverzióját, amely lehetővé teszi a Picasa ingyenes fotószerkesztő program felhasználóinak, hogy képeiket feltöltsék egy internetes albumba, így megmutathatják azokat barátaiknak, családtagjaiknak. A Picasa Web Albums 250 megabájt ingyenes tárhelyet bocsát minden felhasználó rendelkezésére, de évi 25 dollár megfizetése mellett ez akár 6 gigabájtra is bővíthető.

A szolgáltatás egyelőre csak azok számára érhető el, akik Gmail postafiókkal rendelkeznek és a cégtől meghívót kaptak a Picasa Web Albums kipróbálására. A képek feltöltése igen egyszerű, a Picasa képszerkesztő legújabb változatában csak rá kell kattintani a "web album" gombra. Az interneten látható albumokban a Google egyelőre nem jelenít meg semmiféle hirdetést, azonban a cég szerint a későbbiekben ez változhat, de a megjelenő reklámok biztosan nem lesznek zavarók -- hangzott el az ígéret.

Az internetes fotómegosztó szolgáltatások népszerűsége robbanásszerűen nő, a comScore Networks szerint májusban az ilyen oldalaknak 30,7 millió látogatója volt, harmadával több mint egy évvel korábban. A legnépszerűbb internetes fotóalbum a Yahoo Photos, amely májusban 11,3 millió látogatót regisztrált, a Faceboo Photos-nak ugyanebben az időben 11,1 millió látogatója volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.