Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 13. 14:31

Három megabites letöltés a T-Mobile HSDPA-hálózatán

A közeljövőben várható új HSDPA telefonokat és eszközöket mutatott be a T-Mobile, emellett bejelentette, hogy a már kiépült HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) hálózata készen áll a 3 Mbps sebességre is. Jelenleg a T-Mobile HSDPA-hálózatán 1,5 Mbps az elérhető legnagyobb letöltési sebesség, de az előfizetők hamarosan kétszer gyorsabban internetezhetnek.

[HWSW] A közeljövőben várható új HSDPA telefonokat és eszközöket mutatott be a T-Mobile, emellett bejelentette, hogy a már kiépült HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) hálózata készen áll a 3 Mbps sebességre is. Jelenleg a T-Mobile HSDPA-hálózatán 1,5 Mbps az elérhető legnagyobb letöltési sebesség, de az előfizetők hamarosan kétszer gyorsabban internetezhetnek.

A T-Mobile május közepén indította el HSDPA-szolgáltatását, amelyet eddig csak a cég által forgalmazott adatkártyával lehetett igénybe venni, hamarosan azonban megvásárolhatók lesznek az első HSDPA-kompatibilis mobiltelefonok is a vállalatnál, elsőként a Samsung Z560, valamint a T-Mobile MDA Vario II. A szolgáltató emellett egy, a számítógépek USB-portjára csatlakoztatható HSDPA-modemet is kínálni fog ügyfeleinek.

"A T-Mobile az idén megduplázza 3G bázisállomásainak számát, és a HSDPA kiterjesztésére is jelentős erőforrásokat mozgósít, ez biztosíthatja ugyanis a leggyorsabb mobil adatátvitelt ügyfeleinknek" -- hangsúlyozta Winkler János vezérigazgató-helyettes, a T-Mobile vezetője. Wolfgang Engler üzletágvezető-helyettes elmondta, a T-Mobile a következő 2 évben a hálózaton elérhető adatátviteli sebességet többszörösére, a tervek szerint 10 Mbps-ra növeli, a HSUPA-val pedig a feltöltési sebesség is elérheti a 2 Mbps-ot.


HSDPA lefedettségi térkép

A HSDPA kiépítéséhez 3G hálózat szükséges, így a T-Mobile Budapest és Debrecen mellett újabb 3 településen, Pécsen, Balatonalmádiban és Siófokon is elindította videotelefonálásra alkalmas harmadik generációs hálózatát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról