Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 13. 10:19

Jövő héttől kapható a Sony Blu-ray meghajtós notebookja

Az interneten már előrendelhető és a jövő héten érkezik az amerikai boltokba a Sony első noteszgépe, amely beépített Blu-ray meghajtót tartalmaz a gyári lemezek lejátszására és nagyfelbontású anyagok rögzítésére. A Vaio AR Premium listaára Intel Core Duo processzorral, 1 gigabájt memóriával és 17 hüvelykes kijelzővel 3500 dollártól indul, ami igen borsos, azonban ajándékba adják hozzá a Repülő tőrök háza című filmet Blu-ray lemezen. Ugyanez a gép BD-író helyett DVD-íróval 1800 dollárért kapható.

HIRDETÉS

[HWSW] Az interneten már előrendelhető és a jövő héten érkezik az amerikai boltokba a Sony első noteszgépe, amely beépített Blu-ray meghajtót tartalmaz a gyári lemezek lejátszására és nagyfelbontású anyagok rögzítésére. A Vaio AR Premium listaára Intel Core Duo processzorral, 1 gigabájt memóriával és 17 hüvelykes kijelzővel 3500 dollártól indul, ami igen borsos, azonban ajándékba adják hozzá a "Repülő tőrök háza" című filmet Blu-ray lemezen. Ugyanez a gép BD-író helyett DVD-íróval 1800 dollárért kapható.

Meglepő módon ez lesz a Sony első terméke, amely támogatja a Blu-ray lemezeket, a Vaio AR Premiumot június végén követni majd egy Blu-ray meghajtót tartalmazó asztali PC, majd augusztus közepétől előrendelhető lesz az első asztali Blu-ray lejátszó a Sonytól, amelynek piaci premierje csak ősszel, a vállalat új Bravia LCD-tévékkel és Grand Wega projektoros tévékkel együtt esedékes. A BDP-S1 készülék listaára a szakértői becslések szerint közel ezer dollár lesz.

A Blu-ray egyelőre jelentős késésben van riválisával, a HD DVD-vel szemben. A Toshiba már közel egy hónapja értékesíti első HD DVD-lejátszóját a tengerentúlon, melyhez több filmet is meg lehet már vásárolni. Ráadasul az első Blu-ray-lejátszók közel ezer dolláros áráért akár két HD-DVD-lejátszó is kapható lesz, mire az első BD-készülékek a boltok polcaira kerülnek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 20:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.