Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az analóg és digitális adások vételét egyaránt lehetővé teszi az ATI új tunerlapkája

Ady Krisztián, 2006. június 07. 14:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megérkezett az ATI legújabb, hibrid tunerlapkája: a Theater 650 Pro nem csak analóg, hanem digitális adásokkal is kompatibilis tévékártyák építését teszi lehetővé. Az analóg tévéadások mellett a lapka az Észak-Amerikában és Dél-Koreában használt digitális ATSC és az európai DVB-T digitális földfelszíni adások vételére is alkalmas. Az új tunerhez új Catalyst Media Center alkalmazás is érkezik.

hirdetés
[HWSW] Megérkezett az ATI legújabb, hibrid tunerlapkája: a Theater 650 Pro nem csak analóg, hanem digitális adásokkal is kompatibilis tévékártyák építését teszi lehetővé. Az analóg tévéadások mellett a lapka az Észak-Amerikában és Dél-Koreában használt digitális ATSC és az európai DVB-T digitális földfelszíni adások vételére is alkalmas. Az új tunerhez új Catalyst Media Center alkalmazás is érkezik.

A 650 Pro egyik legfontosabb újdonsága a SECAM formátum támogatása, ez a képesség hiányzott az előd Theater 550 Pro tunerből. Az új lapka emellett jobb képminőséget biztosít beépített, mozgás-adaptív 3D filtere, és új zajszűrő technológiájával. A DVB-T adások MPEG-2 jelfolyamát a chip önállóan, hardverből dekódolja, ezért a digitális tévéműsorok megjelenítése a számítógép egyéb erőforrásaiból semmit sem használ fel, a számítógépet nem terheli.

Az új Catalyst Media Center alkalmazás nem csak MPEG-2-be, hanem MPEG4, DivX, Windows Media 9 és H.264 formátumokba is képes a tévéadásokat elmenteni. Az új, továbbfejlesztett szoftvert elsősorban a teljes képernyős megjelenítésre, illetve a felvételek rögzítésére hegyezték ki. Az új lapka nem csak a SnapStream Beyond TV alkalmazásával, illetve a Microsoft Windows XP Media Center Edition operációs rendszerét futtató számítógépekkel, hanem a jövő év elején érkező Windows Vistával is tökéletesen együttműködik majd.

ATI Rage Theater 650 Pro
Forrás: Clubic.com

Az ATI egyelőre nem árulta el, hogy az új Catalyst Media Centert a korábbi lapkákkal felszerelt tunerkártyákhoz, illetve a grafikus kártyával egybeépített All-in-Wonder kártyákhoz is elérhetővé teszi-e a közeljövőben. Az új lapkára építve az Asus, a Sapphire, az MSI, a Powercolor és a Visiontek is készít majd tévévevő-kártyákat, melyek júliustól lesznek megvásárolhatók PCI és PCI-Express csatolójú kivitelben.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.