Szerző: Ady Krisztián

2006. június 7. 14:20

Az analóg és digitális adások vételét egyaránt lehetővé teszi az ATI új tunerlapkája

Megérkezett az ATI legújabb, hibrid tunerlapkája: a Theater 650 Pro nem csak analóg, hanem digitális adásokkal is kompatibilis tévékártyák építését teszi lehetővé. Az analóg tévéadások mellett a lapka az Észak-Amerikában és Dél-Koreában használt digitális ATSC és az európai DVB-T digitális földfelszíni adások vételére is alkalmas. Az új tunerhez új Catalyst Media Center alkalmazás is érkezik.

HIRDETÉS

[HWSW] Megérkezett az ATI legújabb, hibrid tunerlapkája: a Theater 650 Pro nem csak analóg, hanem digitális adásokkal is kompatibilis tévékártyák építését teszi lehetővé. Az analóg tévéadások mellett a lapka az Észak-Amerikában és Dél-Koreában használt digitális ATSC és az európai DVB-T digitális földfelszíni adások vételére is alkalmas. Az új tunerhez új Catalyst Media Center alkalmazás is érkezik.

A 650 Pro egyik legfontosabb újdonsága a SECAM formátum támogatása, ez a képesség hiányzott az előd Theater 550 Pro tunerből. Az új lapka emellett jobb képminőséget biztosít beépített, mozgás-adaptív 3D filtere, és új zajszűrő technológiájával. A DVB-T adások MPEG-2 jelfolyamát a chip önállóan, hardverből dekódolja, ezért a digitális tévéműsorok megjelenítése a számítógép egyéb erőforrásaiból semmit sem használ fel, a számítógépet nem terheli.

Az új Catalyst Media Center alkalmazás nem csak MPEG-2-be, hanem MPEG4, DivX, Windows Media 9 és H.264 formátumokba is képes a tévéadásokat elmenteni. Az új, továbbfejlesztett szoftvert elsősorban a teljes képernyős megjelenítésre, illetve a felvételek rögzítésére hegyezték ki. Az új lapka nem csak a SnapStream Beyond TV alkalmazásával, illetve a Microsoft Windows XP Media Center Edition operációs rendszerét futtató számítógépekkel, hanem a jövő év elején érkező Windows Vistával is tökéletesen együttműködik majd.

ATI Rage Theater 650 Pro
Forrás: Clubic.com

Az ATI egyelőre nem árulta el, hogy az új Catalyst Media Centert a korábbi lapkákkal felszerelt tunerkártyákhoz, illetve a grafikus kártyával egybeépített All-in-Wonder kártyákhoz is elérhetővé teszi-e a közeljövőben. Az új lapkára építve az Asus, a Sapphire, az MSI, a Powercolor és a Visiontek is készít majd tévévevő-kártyákat, melyek júliustól lesznek megvásárolhatók PCI és PCI-Express csatolójú kivitelben.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.