:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 7. 13:25

Az IBM szakmai programokkal támogatja a gödöllői Szent István Egyetemet

Az IBM magyarországi leányvállalata oktatási-kutatási és a hallgatók elhelyezkedését segítő együttműködési megállapodást kötött a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával, amelynek eredményeképpen az elkövetkező években több száz hallgató vehet részt az IBM által nyújtott gyakorlati képzésekben és gyakornoki programokban.

[HWSW] Az IBM magyarországi leányvállalata oktatási-kutatási és a hallgatók elhelyezkedését segítő együttműködési megállapodást kötött a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával, amelynek eredményeképpen az elkövetkező években több száz hallgató vehet részt az IBM által nyújtott gyakorlati képzésekben és gyakornoki programokban.

Az IBM valódi piaci gyakorlatot visz a képzésbe: a marketing- és közgazdász szakembereknek praktikus tudást kívánnak átadni az újonnan induló "gyakorlati informatika" tárggyal, ahol ERP, CRM illetve biztonság témakörökben, majd a későbbiekben még specifikusabb architekturális és infrastrukturális ismereteket (SAP) közvetítenek. Az IBM ezen felül szakmai programok, szakmai gyakorlatok és a traineeship programok keretében egyidejűleg több mint ötven hallgató számára nyújt lehetőséget maximum fél éves programokban való részvételre, amelyek végén a legjobban teljesítőket állásajánlatok várják.

A hallgatók karrier-együttműködési programon túl az IBM eddig is és a jövőben is kisegítette hardverekkel az Egyetem infrastruktúráját, sőt szerver és speciális célhardver-eszközöket oktatási célra folyamatosan biztosít, hogy a hallgatók minél hamarabb megismerhessék a mai technológiákat. A több éve az egyetemen lévő oktatók számára pedig igény szerint negyed- illetve félévente továbbképzéseket tartanak, hogy a meglévő tudásuk ne avuljon el a gyorsan változó területeken sem.

"A SZIE GTK Marketing Intézetével már hosszú ideje, pontosabban hét éve működünk együtt informális módon és most mindkét fél úgy érezte, ideje az eddigi ad hoc jellegű kapcsolatokat formalizálni és kiterjeszteni egy szerződéses kapcsolatban" -- mondta el Dr. Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója. Az együttműködés legtöbb eleme közép és hosszútávú célként jelenik meg mindkét fél stratégiai elgondolásaiban. Első lépésként az IBM díjmentesen nyújt IT-tanácsadási szolgáltatásokat a SZIE informatikai infrastruktúrája hatékonyság-növeléséhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.