Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Tovább késnek a Blu-ray-lejátszók és -meghajtók

Ady Krisztián, 2006. június 07. 12:49
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

További csúszások várhatók a következő generációs optikai formátum, a Blu-ray tömeges megjelenésével kapcsolatban, a gyártók sorra jelentik be készülékeik premierjének elhalasztását.

hirdetés
[HWSW] További csúszások várhatók a következő generációs optikai formátum, a Blu-ray tömeges megjelenésével kapcsolatban, a gyártók sorra jelentik be készülékeik premierjének elhalasztását.

Az egyik legnagyobb szerődéses gyártó, a saját márkával is rendelkező Liteon várhatóan csak augusztusban teszi elérhetővé első számítógépekbe építhető Blu-ray olvasóját, a cég BD-íróira pedig még a harmadik negyedévig kell várni. A rivális BenQ a héten zajló Computex kiállításon közölte, hogy első PC-s BD-írója csak az év vége előtt lesz elérhető. A legnagyobb csapás azonban a japán Pioneer tegnapi bejelentése, miszerint június helyett csak "valamikor az ősz folyamán" lesz elérhető első Blu-ray-lejátszója.

A jelenlegi információk szerint már csak a formátum legnagyobb promotere, a Sony az egyetlen, aki Észak-Amerikában időben piacra dobhatja lejátszóját és nem jelentett be újabb csúszást Blu-ray termékei kapcsán. A Samsung az eredetileg kitűzött áprilisi megjelenést végül május közepére módosította, azonban a koreai vállalat első Blu-ray készülékére azóta is hiába várunk. A Sony júliusra ígérte első Blu-ray-lejátszóját, melyet már több internetes webáruházban elő lehet rendelni.

A Blu-ray egyelőre jelentős késésben van riválisával, a HD DVD-vel szemben. A Toshiba már közel egy hónapja értékesíti első HD DVD-lejátszóját a tengerentúlon, melyhez több filmet is meg lehet már vásárolni. Ráadasul az első Blu-ray-lejátszók közel ezer dolláros áráért akár két HD-DVD-lejátszó is kapható lesz, mire az első BD-készülékek a boltok polcaira kerülnek.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!