:

Szerző: Ady Krisztián

2006. június 7. 12:49

Tovább késnek a Blu-ray-lejátszók és -meghajtók

További csúszások várhatók a következő generációs optikai formátum, a Blu-ray tömeges megjelenésével kapcsolatban, a gyártók sorra jelentik be készülékeik premierjének elhalasztását.

[HWSW] További csúszások várhatók a következő generációs optikai formátum, a Blu-ray tömeges megjelenésével kapcsolatban, a gyártók sorra jelentik be készülékeik premierjének elhalasztását.

Az egyik legnagyobb szerődéses gyártó, a saját márkával is rendelkező Liteon várhatóan csak augusztusban teszi elérhetővé első számítógépekbe építhető Blu-ray olvasóját, a cég BD-íróira pedig még a harmadik negyedévig kell várni. A rivális BenQ a héten zajló Computex kiállításon közölte, hogy első PC-s BD-írója csak az év vége előtt lesz elérhető. A legnagyobb csapás azonban a japán Pioneer tegnapi bejelentése, miszerint június helyett csak "valamikor az ősz folyamán" lesz elérhető első Blu-ray-lejátszója.

A jelenlegi információk szerint már csak a formátum legnagyobb promotere, a Sony az egyetlen, aki Észak-Amerikában időben piacra dobhatja lejátszóját és nem jelentett be újabb csúszást Blu-ray termékei kapcsán. A Samsung az eredetileg kitűzött áprilisi megjelenést végül május közepére módosította, azonban a koreai vállalat első Blu-ray készülékére azóta is hiába várunk. A Sony júliusra ígérte első Blu-ray-lejátszóját, melyet már több internetes webáruházban elő lehet rendelni.

A Blu-ray egyelőre jelentős késésben van riválisával, a HD DVD-vel szemben. A Toshiba már közel egy hónapja értékesíti első HD DVD-lejátszóját a tengerentúlon, melyhez több filmet is meg lehet már vásárolni. Ráadasul az első Blu-ray-lejátszók közel ezer dolláros áráért akár két HD-DVD-lejátszó is kapható lesz, mire az első BD-készülékek a boltok polcaira kerülnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.