Szerző: Ady Krisztián

2006. június 7. 12:49

Tovább késnek a Blu-ray-lejátszók és -meghajtók

További csúszások várhatók a következő generációs optikai formátum, a Blu-ray tömeges megjelenésével kapcsolatban, a gyártók sorra jelentik be készülékeik premierjének elhalasztását.

HIRDETÉS

[HWSW] További csúszások várhatók a következő generációs optikai formátum, a Blu-ray tömeges megjelenésével kapcsolatban, a gyártók sorra jelentik be készülékeik premierjének elhalasztását.

Az egyik legnagyobb szerődéses gyártó, a saját márkával is rendelkező Liteon várhatóan csak augusztusban teszi elérhetővé első számítógépekbe építhető Blu-ray olvasóját, a cég BD-íróira pedig még a harmadik negyedévig kell várni. A rivális BenQ a héten zajló Computex kiállításon közölte, hogy első PC-s BD-írója csak az év vége előtt lesz elérhető. A legnagyobb csapás azonban a japán Pioneer tegnapi bejelentése, miszerint június helyett csak "valamikor az ősz folyamán" lesz elérhető első Blu-ray-lejátszója.

A jelenlegi információk szerint már csak a formátum legnagyobb promotere, a Sony az egyetlen, aki Észak-Amerikában időben piacra dobhatja lejátszóját és nem jelentett be újabb csúszást Blu-ray termékei kapcsán. A Samsung az eredetileg kitűzött áprilisi megjelenést végül május közepére módosította, azonban a koreai vállalat első Blu-ray készülékére azóta is hiába várunk. A Sony júliusra ígérte első Blu-ray-lejátszóját, melyet már több internetes webáruházban elő lehet rendelni.

A Blu-ray egyelőre jelentős késésben van riválisával, a HD DVD-vel szemben. A Toshiba már közel egy hónapja értékesíti első HD DVD-lejátszóját a tengerentúlon, melyhez több filmet is meg lehet már vásárolni. Ráadasul az első Blu-ray-lejátszók közel ezer dolláros áráért akár két HD-DVD-lejátszó is kapható lesz, mire az első BD-készülékek a boltok polcaira kerülnek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 20:38

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.