Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Népszerű a mobilon megvásárolható pályamatrica

Ady Krisztián, 2006. június 07. 11:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Bejöttek az Állami Autópálya Kezelő zrt. és a mobilszolgáltatók várakozásai: nagyon népszerűnek tűnik a mobiltelefonon megvásárolható 4-napos, D1 kategóriájú pályamatrica. A Pannon és a T-Mobile előfizetői március óta SMS-ben is megvásárolhatják az autópályák használatához szükséges jogosultságot. Az egyértelmű siker eredményeként az SMS-ben kapható matricák köre a jövőben várhatóan tovább bővül.

[HWSW] Bejöttek az Állami Autópálya Kezelő zrt. és a mobilszolgáltatók várakozásai: nagyon népszerűnek tűnik a mobiltelefonon megvásárolható 4-napos, D1 kategóriájú pályamatrica. A Pannon és a T-Mobile előfizetői március óta SMS-ben is megvásárolhatják az autópályák használatához szükséges jogosultságot. Az egyértelmű siker eredményeként az SMS-ben kapható matricák köre a jövőben várhatóan tovább bővül.

A március 17-én indult szolgáltatásnak köszönhetően alig két és fél hónap alatt az ÁAK 100 ezer autópálya matricát, a megvásárolt matricák közel 6,5 százalékát értékesítette a mobiltelefonos rendszeren keresztül. Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a vásárlási folyamat egyszerű, könnyen érthető, ugyanakkor a tranzakciók egy része a megerősítő SMS visszaküldésének hiányában, illetve az erre rendelkezésre álló 3 perces időtartam túllépése miatt meghiúsul. A megerősítésre fontos figyelni, mert annak hiányában a vásárlás érvénytelen, és az autós az autópályára hajtva nem rendelkezik majd érvényes matricával sem. Az úthasználati díj megfizetését az ÁAK rendszám alapján ellenőrzi.

Az ÁAK zrt. az első negyedévben a tavalyi év hasonló időszakához képest 17 százalékkal több matricát adott el, mely 15 százalékos bevételnövekedést eredményezett. Ennek hátterében alapvetően a gyorsforgalmi úthálózat bővülése és az évről évre tapasztalható folyamatos forgalomnövekedés áll. Az értékesítési darabszámot tekintve a tavalyi évhez hasonlóan idén is a 4 napos matrica vezet (csak D1 díjkategóriában kapható), melyből közel 1,5 millió fogyott az év első három hónapjában. Az éves matricáknál minden díjkategóriában stagnálás mutatkozik, az eladások volumene csak kismértékben növekedett.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.