Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 6. 12:29

NVIDIA GeForce 7950 GX2: brutális szörnyeteg

Az NVIDIA a tajvani Computex kiállítást választotta a GeForce 7950 GX2 premierjének helyszínéül. A termék nem más, mint egy két grafikus processzort magában foglaló SLI-megoldás egyetlen kártyán, amelynek segítségével két PCI Express foglalatba Quad SLI módban összesen négy videochip helyezhető. A 7950 GX2 kártyák további érdekessége, hogy elméletileg akármilyen PCI Express x16 foglalatban működnek, nem szükséges hozzájuk SLI-t támogató alaplap, így akár ATI chipkészlettel is párosíthatók, bár az első tesztek ezt nem igazolják.

HIRDETÉS

[HWSW] Az NVIDIA a tajvani Computex kiállítást választotta a GeForce 7950 GX2 premierjének helyszínéül. A termék nem más, mint egy két grafikus processzort magában foglaló SLI-megoldás egyetlen "kártyán", amelynek segítségével két PCI Express foglalatba "Quad SLI" módban összesen négy videochip helyezhető. A 7950 GX2 kártyák további érdekessége, hogy elméletileg akármilyen PCI Express x16 foglalatban működnek, nem szükséges hozzájuk SLI-t támogató alaplap, így akár ATI chipkészlettel is "párosíthatók", bár az első tesztek ezt nem igazolják.

A GeForce 7950 GX2 a szó szoros értelmében véve nem egy kártya, hanem kettő, azonban a két nyomtatott áramkör össze van építve. Mindegyiken található egy 500 MHz-es, 24 pixel és 8 vertex futószalaggal ellátott G71 grafikus processzor, valamint 512 megabájt memória, vagyis egy GeForce 7950 GX2 tulajdonosa összesen két chippel és 1 gigabájt memóriával gazdálkodhat. Ebből a kombinációból összesen kettő építhető egy asztali gépbe, amennyiben van 1200 eurója és elég erős a tápegysége.

Az NVIDIA néhány PC-gyártó partnerével már korábban is demonstrált ilyen megoldást, mostantól azonban mindenki számára megvásárolhatóvá vált ez a szörnyeteg, amely vitán felül a ma kapható legnagyobb teljesítményű PC-s grafikus gyorsító.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 12:48

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.