Szerző: Ady Krisztián

2006. június 2. 11:36

A Pannon is csökkenti roamingdíjait

A Telenor csoporthoz tartozó Pannon is megtalálható azok között a mobilszolgáltatók között, mely önszabályozó módon megállapodtak, hogy együttműködésük révén 50 százalékkal csökkentik nagykereskedelmi roamingdíjaikat. Ennek köszönhetően jelentős csökkenés várható a felhasználói roamingtarifákban, így az ügyfelek olcsóbban kezdeményezhetnek és fogadhatnak mobilhívásokat az Európai Gazdasági Térség (EGT) egész területén.

[HWSW] A Telenor csoporthoz tartozó Pannon is megtalálható azok között a mobilszolgáltatók között, mely önszabályozó módon megállapodtak, hogy együttműködésük révén 50 százalékkal csökkentik nagykereskedelmi roamingdíjaikat. Ennek köszönhetően jelentős csökkenés várható a felhasználói roamingtarifákban, így az ügyfelek olcsóbban kezdeményezhetnek és fogadhatnak mobilhívásokat az Európai Gazdasági Térség (EGT) egész területén.

A Pannon mellett a Telenor-csoport további tagjai, illetve az Orange, a Telecom Italia, a TeliaSonera, a T-Mobile és a Wind -- melyek együttesen közel 200 millió mobil felhasználót szolgálnak ki az Európai Unió területén -- állapodtak meg abban, hogy 2007 októberére a mai felére csökkentik és maximálják az egymásnak nyújtott roaming-szolgáltatásokért fizetendő díjakat.

A mobilszolgáltatók vállalják, hogy ügyfeleik számára biztosítják a szolgáltatók közötti tarifák csökkentésének előnyeit, azaz a lehető leggyorsabban és legteljesebben érvényesítik azokat az előfizetőknek megszabott piaci roamingdíjakban.

a címlapról