Szerző: Ady Krisztián

2006. június 1. 15:41

Új Samsung monitorok és nyomtatók a hazai piacon

A Samsung Electronics Magyar Zrt. ma új termékek hazai bevezetését jelentette be, melyek reményei szerint erősíthetik a vállalat pozícióját a monitorok, optikai meghajtók, illetve nyomtatók piacán. A Samsung öt új monitort, több új nyomtatót, illetve egy LightScribe-képes DVD-írót dob piacra Magyarországon, utóbbi már kapható is az üzletekben.

[HWSW] A Samsung Electronics Magyar Zrt. ma új termékek hazai bevezetését jelentette be, melyek reményei szerint erősíthetik a vállalat pozícióját a monitorok, optikai meghajtók, illetve nyomtatók piacán. A Samsung öt új monitort, több új nyomtatót, illetve egy LightScribe-képes DVD-írót dob piacra Magyarországon, utóbbi már kapható is az üzletekben.

A kis válaszidejű LCD-monitorok közül a 740BF (17")és a 940BF (19") mindössze 2 illetve 4 ms-os válaszidővel rendelkezik. Az alacsony értékeket a Samsung saját fejlesztésű RTA (Response Time Accelerator) technológiája biztosítja. A szintén újdonságnak számító 204B (20,1") LCD-monitor 1600 x 1200 pixeles felbontás mellett 5 ms-os válaszidővel és 800:1-hez kontrasztaránnyal rendelkezik. Érdekes és üde színfoltja lehet a monitorpiacnak a 940 MW (19", 16:10 képarány) modell, mely monitor és LCD-televízió is egyben.

A Samsung idei nyomtatókínálata ezúttal négy új termékre fókuszál. Az CLP 300N percenként 4 db színes vagy 16 db fekete-fehér lap nyomtatására alkalmas. A nyomtató 600 x 600 dpi felbontással bír és USB 2.0 csatlakozással látták el. A CLP 600N színes lézernyomtató sebességével hívja fel magára a figyelmet: egyutas papírkezelésével 20 lapot nyomtat feketében csakúgy, mint színesben. A Samsung leggyorsabb lézernyomtatója is újdonság a piacon: az SCX-5530FN nyomtatási sebessége 28 oldal/perc. Szintén újdonságként kapható majd az SCX-4200 színes lézernyomtató, mely sebességében ugyan elmarad elődeitől, ám kiváló technikai adottságai kedvelt darabbá tehetik a hazai nyomtató piacon.

Már kapható az üzletekben a Samsung legújabb DVD-RAM kompatibilis, Lightscribe technológiával felszerelt DVD-írója is. Az SH-S162L DVD-RAM lemezekre ötszörös, DVD-RW lemezekre hatszoros, DVD+RW lemezekre nyolcszoros, míg DVD±RW lemezekre tizenhatszoros sebességgel ír. A Lightscribe technológia lehetővé teszi, hogy nagy felbontású képeket, fotókat égessünk a CD-re vagy a DVD-re címke gyanánt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról