Szerző: Ady Krisztián

2006. június 1. 10:09

A Yahoo felújította videokereső és -megosztó szolgáltatását

[News.com] A Yahoo felújította videokereső és -megosztó szolgáltatását , mellyel a népszerű Google Video és a feltörekvő YouTube ellen indul harcba a felhasználókért. A Yahoo azt szeretné elérni, hogy az internetezők a vállalat videós weboldaláról induljanak, ha mozgóképes tartalmat keresnek a világhálón.

[News.com] A Yahoo felújította videokereső és -megosztó szolgáltatását, mellyel a népszerű Google Video és a feltörekvő YouTube ellen indul harcba a felhasználókért. A Yahoo azt szeretné elérni, hogy az internetezők a vállalat videós weboldaláról induljanak, ha mozgóképes tartalmat keresnek a világhálón.

Az áttervezett Yahoo Video oldal válogatott tartalmat, a legnépszerűbb és legérdekesebb videókat tárja a weblapot megnyitó internetező elé, de a videók között akár keresni is lehet. A videókat kategóriák, illetve a felhasználók által létrehozott cimkék alapján is böngészhetjük. A keresést követően megjelenő találati oldalon nem csak a film forrását és hosszát, hanem a videóhoz illeszkedő "csatornákat" is megtalálhatjuk, mely hasonló témájú videókat kínál. Amennyiben a videó egy külső oldalon található meg, a lejátszásra kattintva eljuthatunk a videót tároló oldalra.

A Video Studio segítségével meg is oszthatjuk saját videóinkat, melyet ezt követően akár blogunkba, vagy weboldalunkba is beilleszthetünk. A Studio nem csak a video feltöltésére jó, de statisztikát is nyújt az adott tartalomról, mennyien nézték meg, és milyen minősítéssel látták el. A feltöltött videó a felhasználóé marad, azonban megjelenítési jogot biztosít a Yahoo-nak és partneroldalainak.

a címlapról