Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 30. 14:56

Egymilliárdos árbevétel, lendületes növekedés a HostLogicnál

A HostLogic Kft. harminc százalékos növekedéssel egymilliárd forintos árbevételt ért el tavaly, adózás utáni nyeresége meghaladta a 100 millió forintot. A vállalat 2001 óta minden évben hasonló mértékű, 30 százalékos növekedést ért el, és ugyanezt tervezzük az idei évre is  mondta Fárizs Péter kereskedelmi és marketing-igazgató.

[HWSW] A HostLogic Kft. harminc százalékos növekedéssel egymilliárd forintos árbevételt ért el tavaly, adózás utáni nyeresége meghaladta a 100 millió forintot. A vállalat 2001 óta minden évben hasonló mértékű, 30 százalékos növekedést ért el, és ugyanezt tervezzük az idei évre is – mondta Fárizs Péter kereskedelmi és marketing-igazgató.

Már a kis- és középvállalatok is teljes lefedettséget és iparági szaktudást igényelnek a vállalatirányítási rendszerüktől, így ez a szegmens már Magyarországon is a komolyabb ERP-rendszerket igényli, azonban nehezen tudja megfizetni -- mondta el Molnár Attila, az ERP-üzletág vezetője. A cég úgy igyekszik ezen segíteni, hogy alkalmazáshoszting keretében, hosszú távú konstrukcióban is hozzáférhetővé tette az SAP megoldáscsomagjait.

A hazai kis- és középvállalatok körében jelentős sikereket ért el a cég SAP-alapú fejlesztése (Smart Enterprise), amely már a bevétel 60 százalékát produkálja. Az idei terv megvalósításában már a két új üzletág is jelentős szerepet kap, mivel a kis- és középvállalati szektor részéről jelentős az igény a számukra optimalizált, szolgáltatási formában igénybe vehető humánerőforrás- és ügyfélkapcsolat-kezelési rendszerekre.

A magyarországi CRM-piac idén 10 milliárd forint körül alakul, s a piackutató intézetek szerint évente tíz százalékos növekedést produkál majd -- mondta el László János, a cég CRM-üzletágának vezetője. A kis- és középvállalati szegmens ebből 30 százalékkal részesedik. Jelenleg három szegmensből, az autóipari és -kereskedelmi, az FMCG és a médiaágazatból mutatkozik igény a HostLogic megoldása iránt.

A HostLogic júniusban készül el az önkormányzatok gazdálkodására hangolt SAP-csomaggal, így a cég már nemcsak a kis- és nagykereskedelmi cégeknek, a fogyasztási cikkek gyártóinak és a szolgáltatóknak kínál iparági megoldást, hanem a közigazgatásnak is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról