Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 29. 10:27

Három monitor meghajtása egy videokártyával

A Matrox 2002-ben bejelentett Parhelia chipje volt az első PC-s grafikus gyorsító, amelyhez akár három monitort is lehetett kapcsolni. Noha a Parhelia azóta eltűnt a süllyesztőben, a három monitort kiszolgáló TripleHead technológia továbbra is velünk van. A Matrox nemrégiben egy önálló kiegészítőt jelentett be, amelynek használatával akármilyen videokártyához kapcsolható három monitor.

[HWSW] A Matrox 2002-ben bejelentett Parhelia chipje volt az első PC-s grafikus gyorsító, amelyhez akár három monitort is lehetett kapcsolni. Noha a Parhelia azóta eltűnt a süllyesztőben, a három monitort kiszolgáló TripleHead technológia továbbra is velünk van. A Matrox nemrégiben egy önálló kiegészítőt jelentett be, amelynek használatával akármilyen videokártyához kapcsolható három monitor.

A TripleHead2Go egy cigarettásdoboz méretű hordozható egység, amelyen egy DSUB bemenet és három DSUB kimenet található, az ehhez kapcsolt három monitor egyetlen hatalmas, 3840x1024 pixel felbontású kijelzőnek látszik az operációs rendszer és az alkalmazások számára. Természetesen a megoldás csak olyan grafikus kártyával használható, amely támogat ekkora felbontást, de a ma boltokban levő termékek szinte kivétel nélkül ilyenek.

A TripleHead2Gót a vállalat többek között professzionális felhasználóknak, például tervezőmérnököknek, pénzügyi elemzőknek vagy multimédiás alkalmazások felhasználóinak szánja, de játékok futtatására is használható. A Parheliában bevezetett TripleHead technológián alapuló SurroundGaminget ugyanis már több mint 130 különféle játék támogatja, például a World of Warcraft vagy a Half Life 2: Lost Coast. A TripleHead2Go máris kapható a Matroxtól, illetve viszonteladóitól, az ára 299 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról