Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Böngészni is lehet majd a Nintendo Wii játékkonzollal

Ady Krisztián, 2006. május 10. 09:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egyre több platformot hódít meg az Opera Software hasonló nevű böngészőjével: a vállalat Opera alkalmazása megtalálható lesz a Nintendo legújabb, következő generációs konzolján, a Wii-n is. A Nintendo Wii tulajdonosai tehát a szélessávú internetkapcsolatot tehát nem csak online játékra, hanem internetböngészésre is használhatják majd.

hirdetés
[HWSW] Egyre több platformot hódít meg az Opera Software hasonló nevű böngészőjével: a vállalat Opera alkalmazása megtalálható lesz a Nintendo legújabb, következő generációs konzolján, a Wii-n is. A Nintendo Wii tulajdonosai tehát a szélessávú internetkapcsolatot tehát nem csak online játékra, hanem internetböngészésre is használhatják majd.

A Wii azonban nem az első Nintendo konzol, melyen futhat az Opera böngésző, a vállalat hordozható játékgépéhez, a Nintendo DS-hez is elkészült a szoftver megfelelő verziója. A Nintendo DS a Sony PlayStation Portable konzoljához hasonlóan Wi-Fi-vezérlővel is rendelkezik, melyet főként a többszereplős, vezeték nélküli játéklehetőség érdekében építettek a konzolokba. A kártyán telepített alkalmazás előreláthatólag a nyáron kerül a boltokba, kezdetben Japánban.

A Wii konzolról, magáról a játékgépről továbbra sem lehet sokkal többet tudni. A Nintendo nextgen konzoljának igazi újdonsága a távirányítóhoz hasonló, mozgásérzékelésre is képes játékvezérlő lesz, ebben mindenképpen újszerű megközelítést alkalmaznak a két nagy rivális hagyományos játékvezérlőivel szemben -- bár mint tegnap kiderült, a PlayStation 3 játékvezérlője is képes lesz az elmozdulások, dőlés érzékelésére. A Nintendo új kontrollere teljes interaktivitást biztosít, a legutóbbi prezentációk szerint akár kardozhatunk, teniszezhetünk is virtuális környezetben a segítségével.

A Wii speciális játékvezérlője

Az eddig megismert képek szerint a Wii kisebb lesz a riválisok konzoljánál, alig lesz nagyobb, mint néhány DVD-tok egymáson. A beépített vezeték nélküli adapterrel, Secure Digital memóriakártya foglalattal, 512 megabájtnyi memóriával és egyelőre ismeretlen, IBM által fejlesztett processzorral, ATI grafikus gyorsítóval piacra kerülő konzolhoz ingyenes internetes szolgáltatásokat is nyújt majd a Nintendo.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.