Szerző: Ady Krisztián

2006. április 28. 11:35

Nintendo Wii lett a Revolutionből

[HWSW, News.com] Végre lehullt a lepel a titokzatos ködbe vesző, Nintendo Revolution néven ismert következő generációs konzol igazi nevéről. A Nintendo új játékgépének végleges neve Wii lett. A ví-ként ejtendő név a hasonlóképpen ejtendő we angol szó értelmének (mi) megfelelően a közös játékot jelképezi, a két i betű egymás mellett pedig két egymás mellett álló személyt ábrázol.

[HWSW, News.com] Végre lehullt a lepel a titokzatos ködbe vesző, Nintendo Revolution néven ismert következő generációs konzol igazi nevéről. A Nintendo új játékgépének végleges neve Wii lett. A "ví"-ként ejtendő név a hasonlóképpen ejtendő "we" angol szó értelmének (mi) megfelelően a közös játékot jelképezi, a két i betű egymás mellett pedig két egymás mellett álló személyt ábrázol.

A Wii konzolról, magáról a játékgépről továbbra sem lehet sokkal többet tudni, az mindenesetre bizonyos, hogy a negyedik negyedévben piacra kerülő konzolnak erős konkurenciával kell számolnia az Xbox 360 és az elméletileg novemberben megjelenő PlayStation 3 képében. A Nintendo nextgen konzoljának igazi újdonsága az egy kézben tartható, távirányítóhoz hasonló játékvezérlő lesz, ebben mindenképpen újszerű megközelítést alkalmaznak a két rivális hagyományos játékvezérlőivel szemben.

A Wii speciális játékvezérlője

Az eddig megismert képek szerint a Wii kisebb lesz a riválisok konzoljánál, alig lesz nagyobb, mint néhány DVD-tok egymáson. A beépített vezeték nélküli adapterrel, Secure Digital memóriakártya foglalattal, 512 megabájtnyi memóriával és egyelőre ismeretlen, IBM által fejlesztett processzorral, ATI grafikus gyorsítóval piacra kerülő konzolhoz ingyenes internetes szolgáltatásokat is nyújt majd a Nintendo.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról