Szerző: Ady Krisztián

2006. április 28. 11:35

Nintendo Wii lett a Revolutionből

[HWSW, News.com] Végre lehullt a lepel a titokzatos ködbe vesző, Nintendo Revolution néven ismert következő generációs konzol igazi nevéről. A Nintendo új játékgépének végleges neve Wii lett. A ví-ként ejtendő név a hasonlóképpen ejtendő we angol szó értelmének (mi) megfelelően a közös játékot jelképezi, a két i betű egymás mellett pedig két egymás mellett álló személyt ábrázol.

HIRDETÉS

[HWSW, News.com] Végre lehullt a lepel a titokzatos ködbe vesző, Nintendo Revolution néven ismert következő generációs konzol igazi nevéről. A Nintendo új játékgépének végleges neve Wii lett. A "ví"-ként ejtendő név a hasonlóképpen ejtendő "we" angol szó értelmének (mi) megfelelően a közös játékot jelképezi, a két i betű egymás mellett pedig két egymás mellett álló személyt ábrázol.

A Wii konzolról, magáról a játékgépről továbbra sem lehet sokkal többet tudni, az mindenesetre bizonyos, hogy a negyedik negyedévben piacra kerülő konzolnak erős konkurenciával kell számolnia az Xbox 360 és az elméletileg novemberben megjelenő PlayStation 3 képében. A Nintendo nextgen konzoljának igazi újdonsága az egy kézben tartható, távirányítóhoz hasonló játékvezérlő lesz, ebben mindenképpen újszerű megközelítést alkalmaznak a két rivális hagyományos játékvezérlőivel szemben.

A Wii speciális játékvezérlője

Az eddig megismert képek szerint a Wii kisebb lesz a riválisok konzoljánál, alig lesz nagyobb, mint néhány DVD-tok egymáson. A beépített vezeték nélküli adapterrel, Secure Digital memóriakártya foglalattal, 512 megabájtnyi memóriával és egyelőre ismeretlen, IBM által fejlesztett processzorral, ATI grafikus gyorsítóval piacra kerülő konzolhoz ingyenes internetes szolgáltatásokat is nyújt majd a Nintendo.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 02:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.