Szerző: Ady Krisztián

2006. április 13. 11:20

Megérkezett a Google saját online naptára, a Google Calendar

Újabb, fanatikus Google-gyűlölők által kellőképpen utálható, de igen hasznos szolgáltatást indított útjára a keresőóriás Google. A Google Calendar egy webes felületű, ingyenes naptárszolgáltatás, mely nem csak egyéni, személyes események felvitelét és menedzselését teszi lehetővé, hanem csoportok számára is lehetővé teszi a közös események kezelését, megtekintését. A személyes naptárak mellett publikus, bárki által látható naptárakat is létrehozhatunk. Google Calendar használatához nem szükséges Google Mail fiókkal rendelkeznünk.

[HWSW] Újabb, fanatikus Google-gyűlölők által kellőképpen utálható, de igen hasznos szolgáltatást indított útjára a keresőóriás Google. A Google Calendar egy webes felületű, ingyenes naptárszolgáltatás, mely nem csak egyéni, személyes események felvitelét és menedzselését teszi lehetővé, hanem csoportok számára is lehetővé teszi a közös események kezelését, megtekintését. A személyes naptárak mellett publikus, bárki által látható naptárakat is létrehozhatunk. Google Calendar használatához nem szükséges Google Mail fiókkal rendelkeznünk.

A felhasználók a GMail-nél megszokott felületen keresztül könnyen kereshetnek a naptárakban nevekre vagy eseményekre, sőt, akár arra is lehetőség nyílik, hogy az ismerőseink által megosztott naptárakban is kereshessünk információkat. A Microsoft Outlook programjából gyorsan és egyszerűen átemelhetők a bejegyzések a Google Calendarba. Az új bejegyzéseket egyetlen egérkattintást követően fel lehet vinni.

A bejegyzésekről meghívókat lehet szétküldeni bármilyen e-mailcímre, illetve figyelmeztetést is lehet kérni e-mailben. A Google Calendar automatikusan "elfoglaltra" állítja át Google Talk azonnali üzenetküldő alkalmazásunkat, illetve a GMailben található Google Chat státuszát, illetve a helyszínekhez automatikusan hozzárendeli a megfelelő Google Maps linket is, ha lehetséges. A bejegyzések nem csak napi, heti és havi listán tekinthetők meg, hanem egy saját, általunk meghatározott számú napot előre mutató nézetben is. A Google Calendar együtt tud működni XML vagy az Apple iCal naptárprogramjában használt formátumot létrehozó külső alkalmazásokkal is.

Google Calendar
Google Calendar

A jövőbeni fejlesztéseket nyílt programozási felülettel segítik, így a jövőben készülhetnek olyan alkalmazások, melyek felhasználhatják a Google Calendarba felvitt események adatait. A Google Calendar egyetlen problémája csupán az, hogy élő internetkapcsolat kell a használatához, ugyanakkor webes kialakításából adódik legnagyobb előnye is: bárhol a világon folyamatosan elérhető.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 09:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.