Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Nemzetközi porondra készül az AAM

Bodnár Ádám, 2006. április 11. 10:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nemzetközi terjeszkedésbe kezd az egyik legnagyobb független magyar vezetési és informatikai tanácsadónak számító AAM. A tavalyi évet közel 38 százalékos bevételnövekedéssel záró vállalatcsoport külföldön elsőként Romániában nyitott irodát.

hirdetés
[HWSW] Nemzetközi terjeszkedésbe kezd az egyik legnagyobb független magyar vezetési és informatikai tanácsadónak számító AAM. A tavalyi évet közel 38 százalékos bevételnövekedéssel záró vállalatcsoport külföldön elsőként Romániában nyitott irodát.

Az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó zRt.-ből, valamint a cég tulajdonában lévő AAM Technologies Kft.-ből álló vállalatcsoport 2,322 milliárdos árbevétellel zárta 2005-ös pénzügyi évét, a legjelentősebb növekedést a banki és pénzügyi szektor mutatta fel. Az AAM dinamikus növekedésében már külföldön végzett tevékenysége is szerepet játszott, így hosszú előkészítő munka és számos projekt tapasztalata alapján a vállalatvezetés úgy döntött, hogy a külföldi terjeszkedést középpontba helyező középtávú stratégiájához illeszkedve nemzetközi vállalatcsoport létrehozásába kezd.

A nemzetközi terjeszkedés első lépcsőjeként az AAM Romániában, Bukarestben hozott létre leányvállalatot, ahol már korábban is számos jelentős megbízást -- például a romániai Statisztikai Hivatalnál, a Vámhatóságnál, az Informatikai és Hírközlési minisztériumnál, a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőségnél, illetve az OTP Romániánál -- nyert el. "2005-ös árbevételünk közel 16 százaléka külföldön végzett tanácsadói tevékenységünkből származott, melynek jelentős részét Romániában realizáltuk" -- mondta Lengyel Csaba, az AAM nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója.

A romániai irodanyitás az AAM külföldi terjeszkedésének első lépcsője, melyet a jövőben újabb képviseletek létrehozása követ, továbbra is saját forrásból finanszírozva. A vállalat a tudatos és tervezett növekedés eredményeként 2006-ban a 3 milliárdos árbevétel elérését tűzte ki célul.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!