Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 11. 10:19:32

Nemzetközi porondra készül az AAM

Nemzetközi terjeszkedésbe kezd az egyik legnagyobb független magyar vezetési és informatikai tanácsadónak számító AAM. A tavalyi évet közel 38 százalékos bevételnövekedéssel záró vállalatcsoport külföldön elsőként Romániában nyitott irodát.

[HWSW] Nemzetközi terjeszkedésbe kezd az egyik legnagyobb független magyar vezetési és informatikai tanácsadónak számító AAM. A tavalyi évet közel 38 százalékos bevételnövekedéssel záró vállalatcsoport külföldön elsőként Romániában nyitott irodát.

Az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó zRt.-ből, valamint a cég tulajdonában lévő AAM Technologies Kft.-ből álló vállalatcsoport 2,322 milliárdos árbevétellel zárta 2005-ös pénzügyi évét, a legjelentősebb növekedést a banki és pénzügyi szektor mutatta fel. Az AAM dinamikus növekedésében már külföldön végzett tevékenysége is szerepet játszott, így hosszú előkészítő munka és számos projekt tapasztalata alapján a vállalatvezetés úgy döntött, hogy a külföldi terjeszkedést középpontba helyező középtávú stratégiájához illeszkedve nemzetközi vállalatcsoport létrehozásába kezd.

A nemzetközi terjeszkedés első lépcsőjeként az AAM Romániában, Bukarestben hozott létre leányvállalatot, ahol már korábban is számos jelentős megbízást -- például a romániai Statisztikai Hivatalnál, a Vámhatóságnál, az Informatikai és Hírközlési minisztériumnál, a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőségnél, illetve az OTP Romániánál -- nyert el. "2005-ös árbevételünk közel 16 százaléka külföldön végzett tanácsadói tevékenységünkből származott, melynek jelentős részét Romániában realizáltuk" -- mondta Lengyel Csaba, az AAM nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója.

A romániai irodanyitás az AAM külföldi terjeszkedésének első lépcsője, melyet a jövőben újabb képviseletek létrehozása követ, továbbra is saját forrásból finanszírozva. A vállalat a tudatos és tervezett növekedés eredményeként 2006-ban a 3 milliárdos árbevétel elérését tűzte ki célul.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 12:01

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.