:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 11. 10:19

Nemzetközi porondra készül az AAM

Nemzetközi terjeszkedésbe kezd az egyik legnagyobb független magyar vezetési és informatikai tanácsadónak számító AAM. A tavalyi évet közel 38 százalékos bevételnövekedéssel záró vállalatcsoport külföldön elsőként Romániában nyitott irodát.

[HWSW] Nemzetközi terjeszkedésbe kezd az egyik legnagyobb független magyar vezetési és informatikai tanácsadónak számító AAM. A tavalyi évet közel 38 százalékos bevételnövekedéssel záró vállalatcsoport külföldön elsőként Romániában nyitott irodát.

Az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó zRt.-ből, valamint a cég tulajdonában lévő AAM Technologies Kft.-ből álló vállalatcsoport 2,322 milliárdos árbevétellel zárta 2005-ös pénzügyi évét, a legjelentősebb növekedést a banki és pénzügyi szektor mutatta fel. Az AAM dinamikus növekedésében már külföldön végzett tevékenysége is szerepet játszott, így hosszú előkészítő munka és számos projekt tapasztalata alapján a vállalatvezetés úgy döntött, hogy a külföldi terjeszkedést középpontba helyező középtávú stratégiájához illeszkedve nemzetközi vállalatcsoport létrehozásába kezd.

A nemzetközi terjeszkedés első lépcsőjeként az AAM Romániában, Bukarestben hozott létre leányvállalatot, ahol már korábban is számos jelentős megbízást -- például a romániai Statisztikai Hivatalnál, a Vámhatóságnál, az Informatikai és Hírközlési minisztériumnál, a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőségnél, illetve az OTP Romániánál -- nyert el. "2005-ös árbevételünk közel 16 százaléka külföldön végzett tanácsadói tevékenységünkből származott, melynek jelentős részét Romániában realizáltuk" -- mondta Lengyel Csaba, az AAM nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója.

A romániai irodanyitás az AAM külföldi terjeszkedésének első lépcsője, melyet a jövőben újabb képviseletek létrehozása követ, továbbra is saját forrásból finanszírozva. A vállalat a tudatos és tervezett növekedés eredményeként 2006-ban a 3 milliárdos árbevétel elérését tűzte ki célul.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.