:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 4. 10:21

Itt a legújabb SUSE Linux

A Novell LinuxWorld Conference and Expo rendezvényen jelentette be a SUSE Linux legújabb, 10.1-es változatát, amelynek fejlesztői változatai máris letölthetők és hamarosan elérhetővé válik a végleges verziója. A SUSE Linux 10.1-et a több mint 22 ezer tagot számláló openSUSE közösség hozta létre. A szoftver előző változatát, a SUSE Linux 10-et több mint 1,3 millióan telepítették fel -- állítja a cég.

[HWSW] A Novell LinuxWorld Conference and Expo rendezvényen jelentette be a SUSE Linux legújabb, 10.1-es változatát, amelynek fejlesztői változatai máris letölthetők és hamarosan elérhetővé válik a végleges verziója. A SUSE Linux 10.1-et a több mint 22 ezer tagot számláló openSUSE közösség hozta létre. A szoftver előző változatát, a SUSE Linux 10-et több mint 1,3 millióan telepítették fel -- állítja a cég.

A vállalat által kiadott közlemény szerint a SUSE Linux 10.1 összesen több mint 1500 nyílt forrású alkalmazást tartalmaz, köztük az OpenOffice.org és a Firefox legújabb változatát, a Banshee médialejátszót és a Beagle asztali keresőt, e-mail és azonnali üzenetküldő klienst, spamszűrőt valamint tűzfalat. A csomagban emellett helyet kapott az Adobe Reader, a RealPlayer, a Macromedia Flash Player és a Sun Java futtatási környezete is. A SUSE Linux 10.1-et kifejezetten az új Linux-felhasználóknak tervezték és számos olyan segédeszközt tartalmaz amely egyszerűvé teszi az áttérést Windowsról.

A SUSE Linux 10.1 fejlesztői változata máris letölthető az openSUSE.org webhelyről x86 és PowerPC processzoros gépekre. A dobozos változat megjelenése a későbbiekben várható. A dobozos kiadás ugyanazokat a szoftvereket tartalmazza, amelyek ingyenesen letölthetők, azonban kéziköny és telepítési támogatás is jár hozzá. A SUSE Linux 10.1 dobozos verziója csak x86 processzorokat támogat majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.