HWSW

Itt a legújabb SUSE Linux

A Novell LinuxWorld Conference and Expo rendezvényen jelentette be a SUSE Linux legújabb, 10.1-es változatát, amelynek fejlesztői változatai máris letölthetők és hamarosan elérhetővé válik a végleges verziója. A SUSE Linux 10.1-et a több mint 22 ezer tagot számláló openSUSE közösség hozta létre. A szoftver előző változatát, a SUSE Linux 10-et több mint 1,3 millióan telepítették fel -- állítja a cég.

[HWSW] A Novell LinuxWorld Conference and Expo rendezvényen jelentette be a SUSE Linux legújabb, 10.1-es változatát, amelynek fejlesztői változatai máris letölthetők és hamarosan elérhetővé válik a végleges verziója. A SUSE Linux 10.1-et a több mint 22 ezer tagot számláló openSUSE közösség hozta létre. A szoftver előző változatát, a SUSE Linux 10-et több mint 1,3 millióan telepítették fel -- állítja a cég.

A vállalat által kiadott közlemény szerint a SUSE Linux 10.1 összesen több mint 1500 nyílt forrású alkalmazást tartalmaz, köztük az OpenOffice.org és a Firefox legújabb változatát, a Banshee médialejátszót és a Beagle asztali keresőt, e-mail és azonnali üzenetküldő klienst, spamszűrőt valamint tűzfalat. A csomagban emellett helyet kapott az Adobe Reader, a RealPlayer, a Macromedia Flash Player és a Sun Java futtatási környezete is. A SUSE Linux 10.1-et kifejezetten az új Linux-felhasználóknak tervezték és számos olyan segédeszközt tartalmaz amely egyszerűvé teszi az áttérést Windowsról.

A SUSE Linux 10.1 fejlesztői változata máris letölthető az openSUSE.org [1] webhelyről x86 és PowerPC processzoros gépekre. A dobozos változat megjelenése a későbbiekben várható. A dobozos kiadás ugyanazokat a szoftvereket tartalmazza, amelyek ingyenesen letölthetők, azonban kéziköny és telepítési támogatás is jár hozzá. A SUSE Linux 10.1 dobozos verziója csak x86 processzorokat támogat majd.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://www.opensuse.org
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/31091/itt-a-legujabb-suse-linux.html
Író: Bodnár Ádám (bodnar.adam kukac hwsw.hu)
Dátum: 2006. április 04. 10:21
Rovat: vállalati it