Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 3. 09:01

Leválasztja memóriagyártó részlegét az Infineon

Az Infineon Technologies AG bejelentette, hogy a vártnál korábban, már május 1-ére önálló vállalattá szervezi memóriagyártó részlegét, amelynek részvényeit később a tőzsdére is bevezetik, bár egyelőre nem tudni hogy melyikre.

[HWSW] Az Infineon Technologies AG bejelentette, hogy a vártnál korábban, már május 1-ére önálló vállalattá szervezi memóriagyártó részlegét, amelynek részvényeit később a tőzsdére is bevezetik, bár egyelőre nem tudni hogy melyikre.

Az új cég neve Qimonda lesz és világszerte mintegy 12 ezer dolgozót foglalkoztat majd, vezetője Kin Wah Loh, aki tavaly óta áll a memóriagyártó részleg élén. A Qimonda felügyelőbizottságának elnöke Peter Fischl, az Infineon pénzügyi igazgatója lesz. Európa második legnagyobb chipgyártója, az Infineon tavaly ősszel jelentette be hogy megszabadul memóriachipeket gyártó részlegétől, hogy a vállalat pénzügyi eredményeit felszabadítsa a turbulens memóriapiac által kifejtett hatások alól. A cél két olyan entitás létrehozása volt, amelyek a saját piacaikra tudnak koncentrálni.

A lépés nyomán a memóriagyártó részlegtől megszabadult Infineon többek között autóipari elektronikai eszközökbe, valamint biztonsági és kommunikációs berendezésekbe szánt chipeket fejleszt és gyárt majd. Wolfgang Ziebart, az Infineon elnök-vezérigazgatója elmondta, a vállalata rövid távon kézben tartja a Qimonda többségi részesedését, hosszú távon azonban nem tervez jelentős részesedést birtokoln a cégben.

a címlapról

Hack the crisis hungary

0

Elrajtolt a Hack the Crisis Hungary!

2020. április 3. 16:37

Közel 750 résztvevő és 80 mentor gyártja majd a hétvégén megoldásait a krízishelyzetre.