Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 2. 15:22

Új életet lehelt a Visual FoxPróba a Microsoft

A Microsoft elérhetővé tette a Sedna kódnevű eszközkészletének előzetes változatát, amely lehetővé teszi a ma is népszerű Visual FoxPro alkalmazások integrációját a legmodernebb Microsoft-szofterekkel, mint amilyen a Windows Vista, az Office 2007, az SQL Server 2005 és a .Net Framework 2.0.

[HWSW] A Microsoft elérhetővé tette a Sedna kódnevű eszközkészletének előzetes változatát, amely lehetővé teszi a ma is népszerű Visual FoxPro alkalmazások integrációját a legmodernebb Microsoft-szofterekkel, mint amilyen a Windows Vista, az Office 2007, az SQL Server 2005 és a .Net Framework 2.0.

A Visual FoxPro egy sokak szerint régóta mellőzött adatbázis-nyelv, amelynek története egészen 1984-ig nyúlik vissza. A Microsoft végül 1992-ben kebelezte be a fejlesztő Fox Software-t, azonban az idő előrehaladtával egyre kevesebb figyelmet szentelt a nyelvnek és végül a Visual FoxPro 7.0 megjelenése idején már kiszedte a Visual Studio csomagból is. Ennek legvalószínűbb oka, hogy a Visual FoxPro 9.0 legnagyobb piaci ellenfelei épp a Microsoft saját fejőstehenei, az SQL Server, az Access és a Visual Studio.

Világszerte sokszázezer felhasználója van a FoxPrónak és a Microsoft ígérete szerint 2014-ig biztosan támogatja a nyelvet, azonban az utóbbi időben a cég látványosan hanyagolta azt. Ezt az állóvizet igyekszik felkavarni a Sedna, amely révén a kissé elavult fejlesztői környezet egycsapásra "modernizálható".

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 21:50

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!