Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 2. 15:22

Új életet lehelt a Visual FoxPróba a Microsoft

A Microsoft elérhetővé tette a Sedna kódnevű eszközkészletének előzetes változatát, amely lehetővé teszi a ma is népszerű Visual FoxPro alkalmazások integrációját a legmodernebb Microsoft-szofterekkel, mint amilyen a Windows Vista, az Office 2007, az SQL Server 2005 és a .Net Framework 2.0.

[HWSW] A Microsoft elérhetővé tette a Sedna kódnevű eszközkészletének előzetes változatát, amely lehetővé teszi a ma is népszerű Visual FoxPro alkalmazások integrációját a legmodernebb Microsoft-szofterekkel, mint amilyen a Windows Vista, az Office 2007, az SQL Server 2005 és a .Net Framework 2.0.

A Visual FoxPro egy sokak szerint régóta mellőzött adatbázis-nyelv, amelynek története egészen 1984-ig nyúlik vissza. A Microsoft végül 1992-ben kebelezte be a fejlesztő Fox Software-t, azonban az idő előrehaladtával egyre kevesebb figyelmet szentelt a nyelvnek és végül a Visual FoxPro 7.0 megjelenése idején már kiszedte a Visual Studio csomagból is. Ennek legvalószínűbb oka, hogy a Visual FoxPro 9.0 legnagyobb piaci ellenfelei épp a Microsoft saját fejőstehenei, az SQL Server, az Access és a Visual Studio.

Világszerte sokszázezer felhasználója van a FoxPrónak és a Microsoft ígérete szerint 2014-ig biztosan támogatja a nyelvet, azonban az utóbbi időben a cég látványosan hanyagolta azt. Ezt az állóvizet igyekszik felkavarni a Sedna, amely révén a kissé elavult fejlesztői környezet egycsapásra "modernizálható".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról