:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 19. 12:37

AMD Duron bejelentés

Az AMD a mai napon bejelentette Duron nevű olcsó processzorait, amit az Intel Celeron legnagyobb ellenfeleként emlegetnek a szakértők. A processzorok 600, 650 és 700 MHz változatban kaphatók, ezer darabos tétel rendelése esetén rendre 112$, 154$ és 192$ áron. A processzor máris hihetelen népszerű a PC-gyártók körében, Duron-ra épülő gépet ad majd ki a Compaq, a Fujitsu-Siemens, a Hewlett-Packard, az IBM, és az NEC is.

A Duron magjában összesen 192 kbyte gyorsítótár található. A Socket A tokozású lapkákat a texasi Fab 25 üzemében 0,18 mikronos gyártástechnológiával állítja elő az AMD. A processzor természetesen ismeri az AMD 3DNow! SIMD utasításkészletet.

Az AMD saját mérései szerint a Duron-ok az azonos órajelen működő Celeronoknál hozzávetőleg 25%-al nagyobb teljesítményre képesek. Az Ace's Hardware tesztje szerint a Duron 650 teljesítménye majdnem megegyezik az Athlon 650 és a Pentium III 600EB teljesítményével. Valószínű, hogy az árérzékenyebb piacokon (pl. Magyarország) a Duron óriási siker előtt áll, amennyiben a megfelelő alaplap-támogatás megoldható lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.