Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Apple iMac-re épülú kioszkokon okosodhatnak a parlamenti képviselők

Ady Krisztián, 2006. február 23. 10:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Apple iMac számítógépeket tartalmazó gyönyörű kioszkok segítségével szerezhetnek bővebb információt a Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) eddigi eredményeiről a hazai képviselők. A kezdetben olasz és amerikai megrendelésre gyártott, hazai fejlesztésű iWoodKiosk érintőképernyős interaktív multimédia állvány hársfából készült.

hirdetés
[HWSW] Apple iMac számítógépeket tartalmazó gyönyörű kioszkok segítségével szerezhetnek bővebb információt a Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) eddigi eredményeiről a hazai képviselők. A kezdetben olasz és amerikai megrendelésre gyártott, hazai fejlesztésű iWoodKiosk érintőképernyős interaktív multimédia állvány hársfából készült.

Az Üveges Péter által megálmodott "bútordarab" a fogyasztási cikkek formatervének kategóriájában 2005-ben Design Week díjas lett. Az Apple iMac vonalát követő, egyedi vonalvezetésű lábon álló számítógép állvány a fa természetes színeiben, környezetbarát technológiával készült. Az iWoodKioskok a Parlamenten kívül, a Hattyú házbeli ROP irodában és a hét eurorégióban kezdik meg működésüket, területfejlesztési ügynökségeken Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Székesfehérvárott, Szombathelyen és Kecskeméten is megtalálhatók lesznek.

A könnyen használható, érintőképernyős munkaállomások feladata, hogy átfogó ismereteket nyújtsanak akár a számítástechnika alkalmazásában járatlan érdeklődők számára is a ROP pályázatok eredményeiről. A képernyő menüpontjainak megérintésével választ kaphatnak arra, hogy városfejlesztésre, turisztikai fejlesztési programokra, útfejlesztésre, képzési és foglalkoztatási projektekre, valamint alapfokú oktatási intézmény-fejlesztési beruházásokra az Európai Unió társfinanszírozásával 2004 és 2006 között rendelkezésre álló források miként hasznosulnak.

Az iWoodKioskot a Tactus Multimédia Stúdió gyártja, mely kifejezetten erre a területre szakosodott. Az iWoodKiosk 16:10-es képarányú, 17 hüvelykes LCD-képernyőt tartalmaz, vezeték nélküli hálózattal is készülhet, teljes méretű billentyűzettel van ellátva. Beépített touchpad görgetési és kattintási funkcióval és érintőképernyős változatban is kapható.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!