Szerző: Ady Krisztián

2006. január 31. 16:09

Mozilla SeaMonkey: nyílt forrású webböngésző, levelező, hírolvasó, webszerkesztő egyben

A Mozilla Alapítvány letölthetővé tette komplett szoftvercsomagja, a SeaMonkey első véglegesnek nyilvánított, 1.0-ás változatát. A SeaMonkey több alkalmazást sűrít egyetlen csomagba, böngészőt, weboldalszerkesztőt, IRC-klienst, levelező- és hírolvasó programot is tartalmaz. Az egyelőre angol, német és francia nyelveken elérhető, Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerek alá telepíthető csomag teljesen ingyenes.

[HWSW] A Mozilla Alapítvány letölthetővé tette komplett szoftvercsomagja, a SeaMonkey első véglegesnek nyilvánított, 1.0-ás változatát. A SeaMonkey több alkalmazást sűrít egyetlen csomagba, böngészőt, weboldalszerkesztőt, IRC-klienst, levelező- és hírolvasó programot is tartalmaz. Az egyelőre angol, német és francia nyelveken elérhető, Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerek alá telepíthető csomag teljesen ingyenes.

A SeaMonkey nem csak a Mozilla böngészőmotor legfrissebb változatát tartalmazza, hanem ötvözi a Firefox webböngésző és Thunderbird levelező-hírolvasó alkalmazások képességeit is egyetlen alkalmazásba. A csomag integrált része egy azonnali előnézetet is biztosító weboldalszerkesztő, illetve a ChatZilla IRC-csevegőkliens is.

A végleges verzió nem csak számtalan hibajavítást, hanem átdolgozott felületet és adatlopás -- pishing -- elleni védelmet is kapott. A SeaMonkey nem csak komplett telepítőcsomagban (~ 12 megabájt), hanem ZIP tömörített állományban (~10 megabájt) és webes telepítőprogramon (~290 kilobyte) keresztül is elérhető.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról