Szerző: Ady Krisztián

2006. január 27. 15:30

Díjmentes sebezhetőség-vizsgálatban vehetnek részt a hazai MasterCard elfogadóhelyek

A MasterCard International új, az egész világra kiterjedő biztonsági programot indít el, melynek célja, hogy a kereskedők biztonsági szerepére, a vásárlók adatainak kezelésére is rámutasson, hiszen magukat a tranzakciókat ők bonyolítják. A MasterCard segíteni kívánja az online kereskedőket, hogy minél előbb csatlakozzanak az iparág (PCI) Data Security Standard szabványához. Ennek egyik feltétele, hogy adatkezelő rendszerük sebezhetőség-vizsgálatát elvégeztessék.

[HWSW] A MasterCard International új, az egész világra kiterjedő biztonsági programot indít el, melynek célja, hogy a kereskedők biztonsági szerepére, a vásárlók adatainak kezelésére is rámutasson, hiszen magukat a tranzakciókat ők bonyolítják. A MasterCard segíteni kívánja az online kereskedőket, hogy minél előbb csatlakozzanak az iparág (PCI) Data Security Standard szabványához. Ennek egyik feltétele, hogy adatkezelő rendszerük sebezhetőség-vizsgálatát elvégeztessék.

Díjmentes sebezhetőség-vizsgálat

A program keretében a MasterCard világszerte -- így a magyarországi kereskedők részére is -- ingyenes sebezhetőség-vizsgálatot tesz lehetővé. Az ellenőrzést olyan cégek végzik, mint a OneSec, AmbironTrustWave, Cybertrust, Qualys és a SecurityMetrics. "Azzal a célkitűzéssel indítjuk ezt a programot, hogy minél hasznosabb gyakorlati tanácsokkal, eszközökkel és motivációs háttér biztosításával segítsük az online kártyaelfogadást és az adatok biztonságos kezelését" -- nyilatkozta Chris Thom, a MasterCard International biztonsági főnöke.

Az új program keretében a kártyatársaság világszerte kedvezőbb feltételek mellett teszi elérhetővé a MasterCard SecureCode™ használatát. Az internetes áruházak számára külön kihívást jelent a bankkártyák elfogadása, hiszen sem a vásárló aláírása, sem a bankkártya mágneskártyája nem áll közvetlenül rendelkezésre. A MasterCard SecureCode erre a problémára nyújt megoldást, hiszen a rendszer a káryát használó személy jogosultságát és a lehívásra kerülő összeget is ellenőrzi.

Biztonságosabban az interneten is

A MasterCard SecureCode egy olyan, a kereskedő honlapján futó program, amely a vásárlóval és a kártyakibocsátó bankkal kommunikál. Amikor internetes környezetben fizetésre kerül a sor, egy ablak jelenik meg a számítógép képernyőjén, amely az előzőleg bankban regisztrált személyes kód megadását kéri a vásárlótól. A kibocsátó bank ellenőrzi a kódot és a lekért összeget, majd jóváhagyja tranzakciót.

Az új program lehetővé teszi, hogy a MasterCard SecureCode technológiát használó internetes kereskedők alacsonyabb díjat fizessenek a kártyás tranzakciók után mint azok, akik nem támogatják a SecureCode használatát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról