Szerző: Ady Krisztián

2006. január 20. 09:51

Fennakadások a T-Online levelezőrendszerében

A T-Online Magyarország bejelentette, hogy néhány levelezőszervere az elmúlt napokban túlterhelődött, melyet ugrásszerű forgalomnövekedés okozott több tényező -- vírusfertőzés illetve kéretlen levelekkel kapcsolatos támadás -- együttes hatására. A mail.axelero.hu levelezőszerver annyira túlterheltté vált, hogy képtelen volt a leveleket a beérkezés ütemében továbbítani, ezért azok felhalmozódtak.

[HWSW] A T-Online Magyarország bejelentette, hogy néhány levelezőszervere az elmúlt napokban túlterhelődött, melyet ugrásszerű forgalomnövekedés okozott több tényező -- vírusfertőzés illetve kéretlen levelekkel kapcsolatos támadás -- együttes hatására. A mail.axelero.hu levelezőszerver annyira túlterheltté vált, hogy képtelen volt a leveleket a beérkezés ütemében továbbítani, ezért azok felhalmozódtak.

A T-Online Magyarország előfizetőinek levelei nem vesztek el, minden küldött és kapott e-mail késve, de megérkezik a címzetthez. A probléma enyhítésére a vállalat újabb erőforrásokat állított üzembe, és erősebb szűrést vezetett be a beérkező levelekre. A torlódást okozó kéretlen levelek nem jutnak el az előfizetőkhöz, azok a rendszer kimenő levélforgalmát bénították meg részlegesen.

Van megoldás

A túlterhelődés kizárólag azokat az ügyfeleket érintette, akik a mail.axelero.hu hostnéven keresztül küldenek leveleket, az azonosított feladót megkövetelő mail.t-online.hu szerverek rendben működtek. Ezért a társaság javasolja az előfizetőinek, hogy akik még nem állították át e-mail kliensüket, a biztosabb, gyorsabb működés érdekében mielőbb térjenek át a mail.t-online.hu szerver használatára, melyhez a levelező kliensben be kell kapcsolni az SMTP authentikációt.

a címlapról