Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 16. 12:08

Két grafikus processzor egy notebookban

Egyedi grafikus megoldással hívja fel magára a figyelmet a játékosoknak szánt egyedi noteszgépekre specializáló XtremeNotebooks kínálatában található Raptor 766X modell. A notebook érdekessége, hogy két grafikus processzort tartalmaz, a chipsetbe integrált Intel Extreme Graphics 910 mellett egy NVIDIA GeForce Go 6600 is található a gépben. A gyártó állítása szerint a két videochip között a felhasználó válthat.

[HWSW] Egyedi grafikus megoldással hívja fel magára a figyelmet a játékosoknak szánt egyedi noteszgépekre specializáló XtremeNotebooks kínálatában található Raptor 766X modell. A notebook érdekessége, hogy két grafikus processzort tartalmaz, a chipsetbe integrált Intel Extreme Graphics 910 mellett egy NVIDIA GeForce Go 6600 is található a gépben. A gyártó állítása szerint a két videochip között a felhasználó válthat.

Az elgondolás szerint amikor a notebookkal csak olyan feladatokat végez a tulajdonos, amelyekhez nem szükséges nagy grafikus teljesítmény, akkor az Intel grafikus vezérlője dolgozik, amikor azonban játékra vagy más, intenzív grafikát használó feladatra kerül a sor, a GeForce lép működésbe. Az XtremeNotebooks úgy véli, ezzel energiát és akkumulátoros üzemidőt lehet megtakarítani, mivel a mobil GeForce és a hozzá tartozó 256 megabájt memória még az energiatakarékos funkciói ellenére is többet fogyaszt, mint a chipkészletbe szerelt Intel videovezérlő.

A Raptor 766X alapváltozata egyébként 1,7 GHz-es Pentium M processzorra épül, 15,4 hüvelykes szélesvásznú kijelző, 512 megabájt memória, 40 gigabájtos merevlemez és CD-újraíró található benne, de felárért akár 2,26 GHz-es processzorral, 2 gigabájt memóriával, 100 gigabájtos merevlemezzel, DVD-újraíróval, 5.1 csatornás hangfalkészlettel és vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel is rendelhető, az ára így meghaladhatja a 3 ezer dollárt is.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.