:

Szerző: Ady Krisztián

2006. január 10. 15:49

Béta frissítés a felturbózott DivX 6 kodekhez

December közepén, alig három hete jelent meg a közkedvelt kodek, a DivX 6 jelentősen felturbózott változata, melybe azonban úgy tűnik a fejlesztő minden igyekezete ellenére is számos hiba csúszott. A problémákat egy béta állapotú patch segítségével szüntetné meg az újabb verzió megjelenéséig a DivX Networks.

[HWSW] December közepén, alig három hete jelent meg a közkedvelt kodek, a DivX 6 jelentősen felturbózott változata, melybe azonban úgy tűnik a fejlesztő minden igyekezete ellenére is számos hiba csúszott. A problémákat egy béta állapotú patch segítségével szüntetné meg az újabb verzió megjelenéséig a DivX Networks.

A DivX Labs oldaláról letölthető patch elsősorban stabilitással kapcsolatos hibát javít, mely a pszichovizuális alapbeállítások megváltoztatásakor léphet fel, illetve számos több programszál futtatására alkalmas processzoron tapasztalt problémát is megold. A DivX 6 kodek legutóbbi, 6.1-es változata jelentős teljesítménytöbbletet nyújtó optimalizációkon ment keresztül, a vállalat szerint az egyetlen processzormagot tartalmazó gépek tulajdonosai is 14-80 százalékos teljesítményjavulást tapasztalhatnak a kódolás során.

Az igazán drámai, akár 250 százalékos gyorsulást a két magot tartalmazó és HyperThreading képességgel rendelkező, vagy a kétprocesszoros rendszerek tulajdonosai aknázhatják ki. Az új változat emellett több hibajavítással és jobb általános MPEG4-támogatással is rendelkezik.

A DivX 6 nem csupán magasabb tömörítési arányával próbálja elhódítani a hollywoodi stúdiók szívét, hanem teljesen új képességeket is nyújt. Az új funkciókat elsősorban az online "videotékákat" működtető tartalomszolgáltatók tudják majd kihasználni, ugyanis a DivX 6 már a DVD-hez hasonló menürendszert, feliratozást és egyéb lehetőségeket is biztosít a multimédiát előnybe helyező kiadóknak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.