Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 16. 06:39

Céges robotszonda

Egy amerikai vállalat, az arlingtoni LunaCorp nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy 2003-ban robotszondát juttasson a Hold felszínére. Az Icebreaker Moon Rover jeget vagy annak nyomait keresi majd a Holdon. A LunaCorp az akciót nagylelkű szponzorok segítségével kívánja finanszírozni.

Magyarországon az ember csak legyint: ki az az elmebeteg, aki erre pénzt ad? Nos, az Egyesült Államok egyik legnagyobb üzlethálózata, az elektronikai berendezéseket forgalmazó RadioShack (kb. mint itthon a Keravill) az első évben nem kevesebb, mint egymillió dollárral támogatja az expedíciót, cserébe a cég logója rajta lehet a holdautón.

A LunaCorp erőteljes webkampánnyal is fel szeretné hívni a figyelmet a holdutazásra. A RadioShack weboldalán hamarosan megjelenik majd az Icebreaking Moon Rover szimulációs játéka, de a vállalat más portálok támogatására is számít.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról