Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 16. 06:39:46

Céges robotszonda

Egy amerikai vállalat, az arlingtoni LunaCorp nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy 2003-ban robotszondát juttasson a Hold felszínére. Az Icebreaker Moon Rover jeget vagy annak nyomait keresi majd a Holdon. A LunaCorp az akciót nagylelkű szponzorok segítségével kívánja finanszírozni.

Magyarországon az ember csak legyint: ki az az elmebeteg, aki erre pénzt ad? Nos, az Egyesült Államok egyik legnagyobb üzlethálózata, az elektronikai berendezéseket forgalmazó RadioShack (kb. mint itthon a Keravill) az első évben nem kevesebb, mint egymillió dollárral támogatja az expedíciót, cserébe a cég logója rajta lehet a holdautón.

A LunaCorp erőteljes webkampánnyal is fel szeretné hívni a figyelmet a holdutazásra. A RadioShack weboldalán hamarosan megjelenik majd az Icebreaking Moon Rover szimulációs játéka, de a vállalat más portálok támogatására is számít.

a címlapról

Hirdetés

Hét kedvenc előadónk az idei HWSW mobile!-ról

2019. november 20. 23:29

Idén 90 fős előadói gárdával készülünk a HWSW mobile! digitális termékfejlesztési konferenciára, de hogy segítsünk az eligazodásban, kiemeltük neked a hét kedvencünket.