:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 16. 06:29

Windows CE 3.0: start!

A Microsoft megkezdte a WinHEC 2000 konferencián bejelentett Windows CE 3.0 operációs rendszerének szállítását. A Windows CE a kéziszámítógépek egyik operációs rendszere, amely a Windows-hoz hasonló kényelmével hívja fel magára a figyelmet. Egyes szakértők szerint ezért a kényelemért túl nagy árat kell fizetni: a Windows CE valósággal zabálja a rendszererőforrásokat.

Manapság a rivális Palm uralja a kéziszámítógépek piacát, közel 80% piaci részesedéssel, a Windows CE alapú gépeknek mindössze 10% jutott. Az új Microsoft operációs rendszert használó kéziszámítógépet (PocketPC) többek között a Casio, a Hewlett-Packard és a Compaq készít.

A Windows CE 3.0 szállításának megkezdésével egyidőben a hozzá tartozó fejlesztőeszközök (Platform Builder 3.0, eMbedded Visual Tools 3.0) is elérhetővé váltak

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.