Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 30. 13:36

Bérelhető számítási kapacitás a HP-tól

A Sun Gridhez hasonló, közmű-jellegű informatikai szolgáltatással jelentkezett a Hewlett-Packard. A kedden bemutatott megoldás lényege, hogy a HP saját adatközpontjaiban, a saját gépein futtatja az ügyfelek számításigényes mérnöki alkalmazásait. A vállalat elsősorban pénzügyi szervezetektől, olajcégektől vagy az egészségügyi ipar szereplőitől várja a megrendeléseket.

[HWSW] A Sun Gridhez hasonló, közmű-jellegű informatikai szolgáltatással jelentkezett a Hewlett-Packard. A kedden bemutatott megoldás lényege, hogy a HP saját adatközpontjaiban, a saját gépein futtatja az ügyfelek számításigényes mérnöki alkalmazásait. A vállalat elsősorban pénzügyi szervezetektől, olajcégektől vagy az egészségügyi ipar szereplőitől várja a megrendeléseket.

Az ügyfelek választhatnak, hogy a feladatot milyen alkalmazáson, milyen operációs rendszeren és milyen hardveren kívánják futtatni. A HP megállapodott a mérnöki-tudományos alkalmazások legnagyobb fejlesztőivel a szoftverek használatáról, beleértve olyan cégeket, mint a Fliuen, az MSC és a Dassault Systems. A futtatott alkalmazástól függően egy órányi processzoridő ára 55 cent és 1,50 dollár között alakul.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról