Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 22. 11:44

Computer Associates: új név, új vezetés, új koncepció

John Swainson
John Swainson
[HWSW] A múlt héten megrendezett CA World 2005 konferencián mutatkozott be a Computer Associates új márkaneve, a CA. A vállalat azért választott új nevet, hogy elfeledtesse a tavaly kirobbant könyvelési botrányokat, a cég vezetőinek lemondását, illetve visszaszerezze ügyfelei bizalmát. John Swainson, a CA elnök-vezérigazgatója a rendezvényen felvázolta a CA átalakítási programját és IT üzemeltetésére vonatkozó jövőképét: az Enterprise Information Technology Management (EITM) koncepciót.

"A CA sokat változott, de mégsem beszélhetünk teljesen új cégről. A múlt erősségeit új ötletekkel, kezdeményezésekkel és stratégiákkal ötvözve gondoskodunk róla, hogy a CA megőrizze ágazatvezető pozícióját és lépést tartson ügyfelei változó informatikai szükségleteivel" -- mondta Swainson. "Ilyen kihívás például az IT-infrastruktúra egyszerűbb és hatékonyabb felügyelete. Az EITM az IT-infrastruktúra üzemeltetését átalakító jövőképünk. Olyan koncepció, amely integrált, automatizált és biztonságos platformra épülő termékekkel a nagyvállalati szervezet egészében egységesíti és egyszerűsíti az IT-üzemeltetését."

Swainson szerint az EITM segítségével a nagyvállalatok hozzáigazíthatják IT-erőforrásaikat a szervezet üzleti szükségleteihez, és hatékony, eredményes és biztonságos infrastruktúrát hozhatnak létre. Ily módon a szervezet jobban tudja kezelni a kockázatokat, javíthatja a működést, kézben tarthatja költségeit, összehangolja az informatikai és üzleti szükségletek. E jövőkép jegyében a vállalat 26 új EITM-alapú megoldást mutatott be a konferencia három napja alatt: köztük nagyvállalati üzemeltetés-felügyeleti alkalmazások új változatait, valamint üzleti szolgáltatás-optimalizálási és biztonság-felügyeleti termékeket. A CA összesen több mint 85 olyan termékkel rendelkezik, amelyek kapcsolódnak az EITM-hez.

"Meglátásom szerint a CA feladata az, hogy megértse, miként lehet sikeresen felügyelni ügyfelei IT-környezetének minden elemét, a régi rendszerektől a legújabbakig. Az EITM segítségével ügyfeleink úgy tudják összefogni IT-erőforrásaikat, hogy közben javítják azok menedzselhetőségét és biztonságát" -- mondta el Swainson.

A CA vezérigazgatója arra is kitért, milyen lépéseket tett vállalata az elmúlt év során annak érdekében, hogy vezető pozíciót szerezzen az ágazatban az üzemeltetési, rendszerfelügyeleti szoftverek szállítása terén. Új vezetői csapatot állított fel tapasztalt ágazati szakemberekből; programokat indított ügyfél- és partnerkapcsolatai erősítésére; üzleti tevékenységét átalakítva nagyobb hangsúlyost helyezett a nagyvállalati rendszer-, biztonság- és adattárolásfelügyelet terén jelentkező növekedési lehetőségek kiaknázására; megnövelte növekedést ösztönző beruházásait, több fontos akvizíciót hajtott végre; és végül új márkaidentitást vezetett be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról