:

Szerző: mz

2000. június 15. 21:26

Epson kivetítők

Az Epson America, a világ egyik vezető projektor-gyártója ma bemutatta az új EPSON PowerLite 715c típusú hordozható kivetítőjét. A PowerLite 715c ötvözi a cég sikeres Commuter Series sorozatba tartozó kivetítőinek előnyös tulajdonságait, illetve megnövelt, 1000 lumenes fényerővel és számítógép nélküli bemutatók tartásának lehetőségével is felruházták. Súlya mindössze 5.8 font, azaz nagyjából 3 kilogramm.
A valódi XGA felbontás (102 x 768) az Epson SizeWise átméretező tachnológiájával párosul. A kivetítő a piacon kapható notebookok minden fontosabb felbontását képes fogadni. A PowerLite 715c a képtartalom elvesztése nélkül kompatibilis 640 x 480-tól 1600 x 1200-ig minden felbontással.
A PC nélkül tartott prezentációk lehetősége ennél is fontosabb. Az EasyMP technológia révén egy PC kártyára továbbítva az előadáshoz szükséges fájlokat nem kell számítógépet cipelnünk a helyszínre, elég a kártyát a projektor foglalatába illeszteni. A feltöltéskor a kivetítőhöz kapott szoftver konvertálja az állományokat, a feltöltés után ellenőrizni lehet az eredményt, illetve meg lehet változtatni a képek sorrendjét. A különféle effektek, melyek például a PowerPoint-ban szerepelnek, természetesen megmaradnak, illetve a felhasználók közvetlenül a képekhez is készíthetnek feljegyzéseket.
A PowerLite 715c a PCMCIA Flash memóriákkal egy opcionális adapterrel kompatibilis, illetve együtt tud működni Compact Flash, SmartMedia és MemoryStick kártyákkal - azaz minden fontosabb gyártó "házi" szabványát támogatja. A PowerLite 715c ez év folyamán lesz elérhető, ára egyelőre ismeretlen.

Ugyancsak bejelentette a cég a PowerLite 8150i típust, mely egy új, EasyMP.net nevű képességgel rendelkezik. A szolgáltatás révén egy PC kártya használatával nincs szükség arra, hogy a kivetítő és a prezentáció fájljait tartalmazó számítógép egy helységben legyenek, azokat a helyi hálózat segítségével is továbbítani lehet a készülékre. Használatával megszűnik a különféle kábelekkel, videobemenetekkel való bajlódás is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.