Szerző: Ady Krisztián

2005. október 6. 11:20

Itthon is kapható lesz a kézmozdulatokkal vezérelhető Samsung E760 mobiltelefon

A Samsung itthon is piacra dobja a mozgásérzékelővel felszerelt, felhasználó kézmozdulatait is értelmezni képes új mobiltelefonját, az SGH-E760 készüléket. Az új telefon azonban nem csak eme egyedi képessége miatt tűnik ki a vállalat termékeinek sorából, hanem egyedi a dizájnja is, a vállalat szerint a külső kör alakú színes kijelzőt és a telefon vonalait egy autó műszerfala, műszerei ihlették.

[HWSW] A Samsung itthon is piacra dobja a mozgásérzékelővel felszerelt, felhasználó kézmozdulatait is értelmezni képes új mobiltelefonját, az SGH-E760 készüléket. Az új telefon azonban nem csak eme egyedi képessége miatt tűnik ki a vállalat termékeinek sorából, hanem egyedi a dizájnja is, a vállalat szerint a külső kör alakú színes kijelzőt és a telefon vonalait egy autó műszerfala, műszerei ihlették.

A Samsung mérnökei a mobilt ellátták egy mozgásérzékelővel is, mely felismeri a telefon tulajdonosának kézmozdulatait, így ilyen módon is aktiválható a mobil számos funkciója. Miután egy gomb megnyomásával bekapcsoltuk a mozgásérzékelést, egy adott mozdulatra a telefon elindítja a zenelejátszást, más mozdulat hatására pedig a következő számra ugrik. A visszatekerés, illetve pillanatállj funkciók szintén vezérelhetők egy-egy mozdulattal.


Samsung SGH-E760

A Samsung új készülékéhez kapható sztereó Bluetooth-os fülhallgató is, így már zenehallgatás során sem kell vezetékekkel bajlódnunk. A mobil MP3, AAC és AAC+ formátumú zeneszámokat képes 96 megabájtnyi beépített memóriájából lejátszani, mely sajnos nem bővíthető. Ugyanebben a memóriában tárolhatjuk el az 1,3 megapixeles kamera képeit és videóit, illetve a Java játékokat is.

A háromsávos, kihangosítás funkcióval is felszerelt, dupla hangszóróval ellátott GSM telefon 88,4 grammot nyom, 88 x 44 x 22,5 mm méretű, 800 mAh kapacitású akkumulátora pedig körülbelül 6 órás beszélgetési és 280 órás készenléti időt ígér. Az új Samsung mobil várható listaára egyelőre sajnos még nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról