:

Szerző: bzd

2000. június 14. 21:31

Vészkapcsoló

Ordasi Gábor tuningőrült elvtárs elkészítette második megoldását, arra az esetre, ha a Peltier túlmelegedésével gépünk élete kerülne veszélybe. (Tegnap például egy DDR-es GeForce-ról írtam, amit szintén egy Pelti redukált levélnehezékké)
    Szia,

    nagy örömmel tudatom, hogy tuti biztos dolgot készítettem túlmelegedés lekepcsolónak. Nem kell hozzá semmi extra csupán egy bimetál. De bimetált honnan lehet szerezni???????íbr> Pofon egyszerû: Régebbi autók (wartburg, trabant, skoda, lada..) index automatájában van egy. Szinte csak ez van benne. Olcsó dolog, a kovetkezõképpen kell eljárni:

    1. Meg kell venni :-) /kb egy ezres/
    2. Le kell szedni a házát.
    3. Van benne egy hosszúkás pálca, amire rá van tekerve egy drót. Normális esetben ez melegíti a bimetált. Ha felmelegszik, akkor átkapcsol, ha lehûl visszakapcsol. A lustábbakanak le sem kell tekernie a drótot (én azért ajánlom), csak rá kell tenni (ragasztani) arra a cuccra, ami felforrósodhat. Lehõszigetelni és már készen is van.
    4. Lesz ekkor két láb (bimetál két kivezetése), amire vezetéket kell forrasztani. Ha gond van akkor létrejön a kapcsolás, amivel lekepcsolhatjuk a gépünket..
    Tesztelés: Rakd forró vízbe a bimetált és nézd meg, hogy hány fokon kapcsol.

    Gábor

Jó ötlet, de Gábor előző kapcsolója szerintem jobb.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.