:

Szerző: Bőle György

2000. június 14. 16:53

A HP és az Intel IA-64 fejlesztői eszköztárat ad ki Linuxhoz

PALO ALTO, Kalifornia és SANTA CLARA, Kalifornia, 2000. június 13. - A Hewlett-Packard Company és az Intel Corporation ma ingyenes IA-64 fejlesztői eszköztárat adott ki, amely lehetővé teszi a Linux-közösség számára az IA-64 alkalmazások fejlesztését, tesztelését, hibakeresését, valamint a hamarosan bevezetendő Intel Itanium processzorra írt IA-64 alkalmazások futtatását. A HP szeretne Itanium processzorral ellátott, Linuxszal és más operációs rendszerekkel működő kiszolgálókat és munkaállomásokat eladni.

A fejlesztői csomag egyedülálló abból a szempontból, hogy egy HP által kifejlesztett IA-64 Linux szimulátort (Ski névre hallgat) is tartalmaz, amellyel a fejlesztők a jelenlegi IA-32 (például Pentium III processzorral működő) rendszereken emulálhatják az Itanium processzoros rendszeren futó 64 bites Linux környezet funkcióit. A készlet dokumentációt és az Intel szoftvergyűjteményeihez való linkeket is tartalmaz.

Az IA-64 Linux szoftvereszközöket tartalmazó új fejlesztői csomag felgyorsítja a linuxos IA-64 alkalmazások piaci megjelenését. Maga a fejlesztői csomag elterjedésének gyorsítása érdekében a HP és az Intel ingyenes internetes szoftverként terjeszti, amely a www.software.hp.com/ia64linux vagy a developer.intel.com/design/ia-64/linux.htm címről tölthető le.
Mivel a teljes fejlesztő csomag közel 100MB, ezért a HP weblapján CD formában is megrendelhető.

Zárásként pedig az IA-64 Linux szimulátor (Ski) futtatásához szükséges rendszerkövetelmények: legalább 200MHz-es processzor és 64MB RAM.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.