Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 25. 15:11

Noreg-szeminárium az informatikai biztonságról

Az IT-biztonsággal foglalkozó Noreg Kft. október 17-21 között negyedik alkalommal rendezi Információs Biztonsági Akadémia elnevezésű szemináriumát, ahol a résztvevők többek között olyan aktuális témákról hallgathatnak előadásokat, mint például a napjainkban mind jelentősebb fenyegetettséget rejtő adathalászat, de szó esik majd az elektronikus aláírás és elektronikus számlázás alkalmazási lehetőségeiről is.

HIRDETÉS

[HWSW] Az IT-biztonsággal foglalkozó Noreg Kft. október 17-21 között negyedik alkalommal rendezi Információs Biztonsági Akadémia elnevezésű szemináriumát, ahol a résztvevők többek között olyan aktuális témákról hallgathatnak előadásokat, mint például a napjainkban mind jelentősebb fenyegetettséget rejtő adathalászat, de szó esik majd az elektronikus aláírás és elektronikus számlázás alkalmazási lehetőségeiről is.

Az Ernst & Young 66 országra kiterjedő 1400 vállalatot megvizsgáló tanulmányából az derül ki, hogy a vállalatok egyharmada nem lenne képes megfelelően reagálni számítástechnikai rendszerüket érintő támadásra. Az már csak hab a tortán, hogy a vállalatok egy jelentős része egyáltalán nem áldoz munkatársainak informatikai képzésére, csak beszerzik és telepítik az újabb és újabb biztonsági megoldásokat, és a maguk részéről ezzel le is tudták az IT-biztonság kérdését -- állapítja meg az Ernst & Young.

Még ma is mindennapi eset, hogy a biztonságukra komoly összeget áldozó cégek befejezettnek tekintik a munkát a technikai alkalmazások beépítésével: milliókat költenek vírusvédelemre, tűzfalakra és elégedetten dőlnek hátra. Az átfogó biztonságpolitikai stratégiára azonban csupán mint kellemetlen rosszra, felesleges, porfogónak használt szabályzatra tekintenek. Úgy tartják: a lényeg már megvan, a papírmunka meg felesleges, pedig a szabályzat az IT-biztonsági rendszer használati utasítása.

"Nem szeretnénk, ha gépünk pilótája nem tartaná be a repülési szabályzatot, vagy ha a tűzoltók ezentúl nem kapnának kiképzést, mondván: úgyis a legkorszerűbb eszközök állnak a rendelkezésükre" -- teszi fel a kérdést Kovács Tamás, a Noreg Kft. műszaki igazgatója. "Senkinek sem jut az eszébe, hogy ne tanuljon meg vezetni, csak azért, mert a legmodernebb biztonsági eszközökkel felszerelt kocsit sikerült megvennie."

A Noreg szerint a biztonság egyik leginkább kiszámíthatatlan és veszélyes tényezője maga az ember, akiről sohasem lehet tudni, hogyan fog viselkedni. Ezért van szükség a biztonsági szabályzatokra, oktatásra és rendszeres ellenőrzésre. A Noreg szerint rendkívül fontos, hogy a biztonságnak ez a még el nem fogadott aspektusa a vállalati gondolkodás, a vállalati kultúra részévé váljon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 20:18

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.