Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 17. 13:12

Itt az AMD legerősebb mobil processzora

Az AMD tegnap bemutatta új mobil processzorát, az Athlon 64 4000+ változatát, amelyet kifejezetten nagyméretű, legalább 15 vagy 17 hüvelykes kijelzővel felszerelt noteszgépekbe ajánl.

HIRDETÉS

[HWSW] Az AMD tegnap bemutatta új mobil processzorát, az Athlon 64 4000+ változatát, amelyet kifejezetten nagyméretű, legalább 15 vagy 17 hüvelykes kijelzővel felszerelt noteszgépekbe ajánl.

A mobil Athlon 64 4000+ processzor 2,6 GHz-en működik, 1 megabájt másodszintű gyorsítótárat és egycsatornás DDR400 memóriavezérlőt tartalmaz. Az AMD adatai szerint a chip maximális fogyasztása 62 Watt, ez egyértelművé teszi, hogy a processzort nem vékony és könnyű utazó notebookokban láthatjuk majd viszont. E kategória számára az AMD az alacsony fogyasztású mobil Athlon és a Turion termékcsaládot ajánlja.

Természetesen a mobil Athlon 64 4000+ is rendelkezik energiatakarékos megoldással: a PowerNow! a technológia a processzor terhelésének függvényében képes módosítani a chip órajelét és működési feszültségét, ezáltal csökkenteni a fogyasztását és hőtermelését olyan esetekben, amikor nincs kihasználva.

Az új AMD processzor listaára ezer darabos megendelés esetén darabonként 382 dollár. A nagy számítógépgyártók közül a Fujitsu-Siemens máris jelezte, hogy új AMILO noteszgépébe a mobil Athjlon 64 4000+ processzort építi be. Ez a számítógép a jövő hónap során jelenik meg az üzletek polcain.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 14:02

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.