Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 8. 09:35

A Cisco szemet vetett a Nokiára?

HIRDETÉS

Jorma Ollila
Jorma Ollila
[HWSW] A Cisco Systems nem kisebb célt tűzött maga elé, mint a finn Nokia felvásárlását -- adta hírül meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a brit Sunday Business üzleti lap.

A Cisco számára elsősorban nem a Nokia mobiltelefonok, sokkal inkább a vezeték nélküli infrastruktúra-üzletág jelenti a vonzerőt. A hálózati piac egyik legnagyobb játékosa korábban rendszerint csak kisebb vállalatok felvásárlásával erősítette sorait, John Chambers elnök-vezérigazgató azonban most szívesen látna egy, a vezeték nélküli inrfastruktúra területén erős céget a Cisco berkein belül. "A Nokia a legvalószínűbb felvásárlási célpont" -- írja a lap.

Az érintett vállalatok egyike sem kívánta kommentálni az információt. Egy esetleges felvásárlás egyébként csak részvénycserével jöhetne létre, mivel a Nokia piaci értéke jelenleg mintegy 71 milliárd dollár, miközben a Cisco készpénzállománya alig haladja meg az 5 milliárd dollárt. A dotkom robbanás idején a világ legértékesebb vállalataként jegyzett Cisco Systems piaci értéke jelenleg meghaladja a 123 milliárdot.

A Nokia a múlt hét folyamán bejelentette, hogy 2006 júniusában a mobiltelefonos üzletág vezetője, Olli-Pekka Kallasuvo követi majd Jorma Ollilát az elnök-vezérigazgatói székben. Ollila 13 éve vezeti a Nokiát, irányítása alatt a vállalat a világ első számú mobiltelefon-gyártójává nőtte ki magát, megelőzve a Motorolát. A Nokia jelenleg mintegy 30 százalékos részesedéssel bír a globális mobilpiacon

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.