Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Felével növelte profitját az eBay

Bodnár Ádám, 2005. július 21. 09:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A várakozásoknál magasabb nyereségről számolt be tegnap az eBay. Az internetes aukciós portált üzemeltető vállalat profitja 53 százalékkal emelkedett, a cég megemelte harmadik negyedéves és egész éves kilátásait is. A kedvező hírek nyomán az eBay-részvények árfolyama a tőzsdezárás utáni kereskedésben több mint 10 százalékkal ugrott meg.

hirdetés
[HWSW] A várakozásoknál magasabb nyereségről számolt be tegnap az eBay. Az internetes aukciós portált üzemeltető vállalat profitja 53 százalékkal emelkedett, a cég megemelte harmadik negyedéves és egész éves kilátásait is. A kedvező hírek nyomán az eBay-részvények árfolyama a tőzsdezárás utáni kereskedésben több mint 10 százalékkal ugrott meg.

Apró változtatások

Az eBay bejelentette, hogy második negyedében bevétele 40 százalékkal 1,09 milliárd dollárra nőtt, miközben nettó profitja 53 százalékkal 291,6 millió dollárra emelkedett, ami 21 centes részvényarányos nyereséget jelent. Az egyszeri tételek nélküli részvényenkénti profit 22 cent volt, miközben elemzők 17-18 centes eredményt vártak.

Rajiv Dutta pénzügyi igazgató szerint a látványos növekedés hátterében a megújított marketing-tevékenység mellett az is közrejátszott, hogy az eBay oldalait némileg megváltoztatták annak érdekében, hogy azok jobb helyen szerepeljenek a nagy internetes keresőkben. Az aukciós portál emellett finomhangolta, átláthatóbbá tette egyes hirdetési kategóriáit, így több eladót és több vevőt vonzott. A második negyedév során az eBay oldalain összesen 440 millió árut hirdettek meg.

A legjobbkor

Az aukciós portál masszív eredményei a legjobbkor jöttek, az elemzők és befektetők ugyanis már jó ideje aggódnak, hogy az eBay növekedési lehetőségei korlátozottak. A cég részvényeinek árfolyama az év elejétől tegnapig összesen 40 százalékkal csökkent. A bevétel 2 és fél év után most először kezdett gyorsulvan növekedni, egy évvel ezelőtt csupán 36 százalékkal múlta felül a bázisadatot.

A pénzügyi vezető elmondása szerint a harmadik negyedévre az eBay a korábbi 1,04-1,06 milliárd dollár helyett már 1,05-1,07 milliárd dolláros bevételt és 16-17 centes részvényenkénti profit helyett 18 centet vár. Elemzők 1,06 milliárd dolláros bevétel mellett 17 centes részvényarányos profitot vártak. Az egész pénzügyi évre a vállalat 4,34 és 4,41 milliárd dollár közötti bevételt és legalább 77 centes részvényenkénti eredményt jósol, korábban a forgalmi várakozások teteje 4,36 milliárd dollár volt, a részvényarányos nyereség pedig 73 cent.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!