Szerző: Ady Krisztián

2005. június 23. 10:35

Jön a PCMark05

A Futuremark weboldalán olvasható információk szerint hamarosan letölthető és megvásárolható lesz a 3DMark és PCMark tesztprogramokat jegyző vállalat újabb teljesítménymérő alkalmazása. A PCMark sorozat legújabb, 2005-ös darabja, a PCMark05 elődjéhez hasonlóan a számítógép különböző komponenseinek tesztjéből állít össze egy rendszerre jellemző, más számítógépekkel összehasonlítható pontszámot.

[HWSW] A Futuremark weboldalán olvasható információk szerint hamarosan letölthető és megvásárolható lesz a 3DMark és PCMark tesztprogramokat jegyző vállalat újabb teljesítménymérő alkalmazása. A PCMark sorozat legújabb, 2005-ös darabja, a PCMark05 elődjéhez hasonlóan a számítógép különböző komponenseinek tesztjéből állít össze egy rendszerre jellemző, más számítógépekkel összehasonlítható pontszámot.

A PCMark05 háromféle formában lesz elérhető: egy teljesen ingyenes, korlátozott tesztelési képességekkel rendelkező alap, egy otthoni felhasználásra szánt bővebb, illetve egy teljes funcionalitást nyújtó, elsősorban teljesítményméréssel foglalkozók, vállalatok számára ajánlott profi változatban. Amennyiben a Futuremark PCMark04 tesztprogramot a PCMark05 megjelenését megelőző 30 napon belül rendeltük meg, a PCMark középső, haladóbb csomagját ingyenesen megkaphatjuk.

A PCMark programokban számos különböző rendszerteszt vizsgálja PC-nk teljesítményét, melyeket a PC-s felhasználási szokások alapján állítottak össze a FutureMark fejlesztői. A bechmark futtatása alatt három tesztpár fut egyidőben, különböző szálakon, végül a PCMark04 pontszámot ezek alapján számítja ki a program. A tesztek között állomány tömörítés és kibontás, vírusellenőrzés, audió konverzió, DivX videotömörítés is megtalálható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról