:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 20. 10:52

Idén is lesz Java fejlesztői verseny

A Sun Microsystems idén is meghirdeti a Java Fejlesztői versenyt , hogy ezzel is támogassa a Java fejlesztői közösséget. A Java technológia létrehozójának, kifejlesztőjének és legfőbb támogatójának célja, hogy elősegítse a Java üzleti alkalmazásokon végrehajtott forgalom növekedését, valamint ösztönözze a vállalatok, intézmények működési hatékonyságát emelő megoldások fejlesztését.

[HWSW] A Sun Microsystems idén is meghirdeti a Java Fejlesztői versenyt, hogy ezzel is támogassa a Java fejlesztői közösséget. A Java technológia létrehozójának, kifejlesztőjének és legfőbb támogatójának célja, hogy elősegítse a Java üzleti alkalmazásokon végrehajtott forgalom növekedését, valamint ösztönözze a vállalatok, intézmények működési hatékonyságát emelő megoldások fejlesztését.

A nevezők feladata egy olyan desktopoldali komponens vagy szerver portlet fejlesztése, amelyik hozzájárul egy vállalat, intézmény valós üzleti problémájának megoldásához vagy a "10 éves a Java" jegyében egy maximum 10 kbyte (10 240 byte) méretű kreatív alkalmazás elkészítése. A versenyen minden magyar állampolgár vagy hazánkban bejegyzett cég részt vehet. A pályaműnek saját fejlesztésű és saját szellemi tulajdont képező, Java-alapú, kereskedelmi forgalomban nem kapható szoftvernek kell lennie. Egy személy vagy cég természetesen mindkét meghirdetett kategóriában indulhat.

A pályaműveket a Sun Microsystems szakembereiből és független szakértőkből álló zsűri értékeli. A "webszolgáltatások megvalósítása J2EE 1.4 alapon" témában beérkezetteket Sun Java System portál szerveren tesztelik, a "10 éves a Java" különdíj kategóriára nevezetteket Linux, Solaris és Windows platformokon vizsgálják. A pályaműveket a következő szempontok alapján értékelik: egyedi ötlet, kreativitás, technikai megoldások, architektúra, az adott környezet kihasználása, megjelenés, design, programkód stílusa, olvashatósága, dokumentáció minősége.

A legjobbak belépőt és teljes ellátást nyerhetnek a 2006-ban az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő JavaOne konferenciára, valamint Opteron-alapú Sun munkaállomást is hazavihetnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.