Szerző: bzd

2000. június 10. 23:29

Athlon tuning

Mint ahogy azt tegnap már bejelentettem, ma megsétáltattam az Athlont. Utunk Tilus mesterhez vezetett, aki elvégezte a kellő módosításokat a procin. Mint ismeretes a nálam lévő proci egy 17. heti 700-as. A tok lefejtése után kiderült, hogy egy 800-as magot tokoztak 700-asnak, és 2.8 nanoszekundumos cache chipek kaptak helyet a NYÁK-on. A procim előtt egy szinte ugyanilyet forrasztottak át. Az a proci 2/5-ös cache-el vitte az 1000MHz-et pedig azon "csak" 2.9 nanos SRAM chipek voltak. Úgy nézett ki minden, hogy ezzel a procival is sikerül majd áttörni a bűvös 1GHz-es határt. Sajnos nem így történt. :( Valahol 950 és 1000MHz között van a vége, majd holnap kikísérletezgetem meddig megy. Holnapra csúsznak a házról készült képek is, mert már nem volt időm rájuk.


Tiszta ciki a proci... Remélem nem gondolja teljesen komolyan, hogy nem megy 1000-en, még 1/3-os cache-el sem! ;)

Bővebben majd az Abit KA7 cikkben!

Kiegészítés: Jobb hűtéssel feltehetőleg jobban ment volna a dolog. Gázkondenzációs hűtéssel egy ugyanilyen procit sikerült 1100MHz-en hajtani. No igen, hogy is mondtam tegnap? Már gondolkozok a gázkondenzációs hűtésemen...

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról