Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Linuxos biztonságban erősít a Novell

Bodnár Ádám, 2005. május 24. 13:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Novell bejelentette, hogy felvásárolta az Immunix vállalatot, az egyik vezető linuxos alkalmazásbiztonsági megoldásszállítót. Az Immunix fejlesztette ki az AppArmort, amely a ma elérhető egyik leghatékonyabb és legkönnyebben használható alkalmazásbiztonsági rendszer Linuxon. A felvásárlás után a termék Novell AppArmor powered by Immunix néven fog megjelenni.

[HWSW] A Novell bejelentette, hogy felvásárolta az Immunix vállalatot, az egyik vezető linuxos alkalmazásbiztonsági megoldásszállítót. Az Immunix fejlesztette ki az AppArmort, amely a ma elérhető egyik leghatékonyabb és legkönnyebben használható alkalmazásbiztonsági rendszer Linuxon. A felvásárlás után a termék Novell AppArmor powered by Immunix néven fog megjelenni.

Az AppArmor mind a Linux operációs rendszert, mind pedig az alkalmazásokat védi a külső vagy belső támadásoktól, vírusoktól. Az AppArmor előre meghatározott biztonsági házirend csomagokat kínál népszerű alkalmazásokhoz, valamint olyan varázslókat, amelyek leegyszerűsítik az egyéni biztonsági házirendek létrehozását és telepítését. A beépített jelentéskészítési és figyelmeztető szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az informatikai szakemberek gyorsan és könnyen biztosítsák a biztonsági szabályozásoknak való megfelelést, valamint behatolás esetén azonnali értesítést kapjanak.

Az Immunix közreműködött a Linux kernel biztonsági szerkezetének kifejlesztésében, és szoros kapcsolatban áll a Linux fejlesztői közösséggel. "A biztonság a szenvedélyünk, nemcsak a szakmánk. Mérnökeink nagy mennyiségű és igen speciális számítástechnikai szaktudást fektettek be az Immunix kiszolgáló-alapú Linux biztonságtechnológiájának létrehozása során" -- nyilatkozta Crispin Cowan, az Immunix műszaki vezetője és társalapítója.