Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A müncheni önkormányzat a Debian Linuxra szavazott

Bodnár Ádám, 2005. április 29. 10:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

München városa a Debian Linuxra szavazott a SuSE ellenében, a nem kereskedelmi disztribúciót az önkormányzat összesen 14 ezer számítógépre telepíti.

hirdetés
[HWSW] München városa a Debian Linuxra szavazott a SuSE ellenében, a nem kereskedelmi disztribúciót az önkormányzat összesen 14 ezer számítógépre telepíti.

A város döntése meglepő annak fényében, hogy a Novell által tavaly felvásárolt SuSE Linux központja Münchenben található és a kaméleonos disztribúció egész Európában nagy népszerűségnek örvend. Peter Hofmann, a "LiMux projekt" vezetője szerint azért döntöttek végül a Debian mellett, hogy a lehető legnagyobb mértékben függetlenek legyenek minden szállítótól. A Debian Linux mögött nem áll egyetlen vállalat sem, noha vannak cégek, amelyek a Debian alapjaira építve adnak ki kereskedelmi disztribúciókat.

Bajorország fővárosa annak ellenére döntött a szabad forrású operációs rendszer mellett, hogy 2003-ban személyesen Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója tárgyalt a város vezetőivel és állítólag jelentős kedvezményeket ajánlott fel, ha mégis a Windows és az Office mellett maradnak. München már korábban meg kívánta kezdeni a linuxos migrációt, azonban a projekt tavaly jogi problémák miatt csúszott és legkorábban csak az év végén kezdődhet el.

A "LiMux projekt" kivitelezésében a Gonicus és Softcon lesz majd a városi önkormányzat segítségére. A két helyi cég olyan óriásvállalatokkal szemben nyerte el a Linux bevezetésének lehetőségét, mint az IBM, az EDS és a T-Systems. A Gonicus és a Softcon két választási lehetőséget ajánlott Münchennek és a város a Debian mellett szavazott.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.